Ψηφιακή σήμανση για την ασφάλεια στο χώρο εργασίας

Αναρτήθηκε από Georgios Tsintzilonis την Κυριακή, 20 Μάρτιος 2016, στην κατηγορία Digital Signage

ψηφιακή σήμανση και εργασιακή ασφάλεια

Η ανάγκη για την τήρηση των κανόνων ασφάλειας στους χώρους εργασίας είναι ένα θέμα που αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία τα τελευταία χρόνια. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος, εταιρείες ανά τον κόσμο ξεκινούν να υιοθετούν την τεχνολογία της ψηφιακής σήμανσης για να επεκτείνουν τη δυνατότητα και τη συχνότητας επικοινωνίας με τους εργαζομένους τους.

Η ψηφιακή σήμανση μπορεί να βοηθήσει τους επαγγελματίες σε κάθε χώρο να επικοινωνήσουν κρίσιμες πληροφορίες πιο αποτελεσματικά, να αυξήσουν τον αριθμό των εργαζομένων που θα λάβουν ένα συγκεκριμένο μήνυμα και να βοηθήσουν γενικά το προσωπικό και τους επισκέπτες ενός συγκεκριμένου εργασιακού χώρου να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε εσωτερική ή εξωτερική απειλή ή κίνδυνο.

Πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ψηφιακή σήμανση στο χώρο εργασίας;

Οπτική επικοινωνία

Οι ψηφιακές οθόνες διευκολύνουν τη χρήση εικόνων και videos που τραβούν την προσοχή με σκοπό τη μετάδοση και ενίσχυση των μηνυμάτων. Στην σημερινή εποχή, όπου η οπτική επικοινωνία κατέχει ολοένα και διαρκώς μεγαλύτερο ρόλο, η χρήση της έχει ως αποτέλεσμα την πολύ πιο αποδοτική προσέλκυση της προσοχής σε σχέση με τα στατικά μηνύματα, ειδικά σε εργασιακά περιβάλλοντα όπου οι άνθρωποι τείνουν να απορροφώνται από την εργασία τους.

ψηφιακή σήμανση για ασφάλεια στην εργασία

Ηχητική επικοινωνία

Η περαιτέρω αύξηση της αποτελεσματικότητας της ψηφιακής σήμανσης επιτυγχάνεται μέσω της χρήσης ηχητικής επικοινωνίας. Ο ήχος τείνει να μεγεθύνει τη σημασία του οπτικού μηνύματος, γεγονός που καθίσταται πολύ σημαντικό σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.  Σημαντικό επίσης είναι το γεγονός ότι η οπτική και ηχητική επικοινωνία μπορούν να αφομοιωθούν ευκολότερα από την προφορική ή στατική επικοινωνία. Από αυτή την άποψη, η ψηφιακή σήμανση προσφέρει στους ειδικούς της εργασιακής ασφάλειας έναν ιδιαίτερα αποτελεσματικό τρόπο για την επικοινωνία πληροφοριών που σχετίζονται με θέματα εκπαίδευσης, διαδικασιών ή εκτάκτων αναγκών.

Στρατηγική τοποθέτηση

Μέσω της χρήσης ψηφιακών οθονών στα σημεία ενός εργασιακού χώρου τα οποία χαρακτηρίζονται από υψηλή κίνηση, μηνύματα που σχετίζονται με την εργασιακή ασφάλεια είναι πιθανότερο να παρατηρηθούν από περισσότερους εργαζομένους, περισσότερες φορές. Σε αντίθεση με την στατική επικοινωνία (π.χ. αφίσες), η ψηφιακή σήμανση δίνει το πλεονέκτημα της συχνής και ανέξοδης αλλαγής του περιεχομένου, αυξάνοντας έτσι την πιθανότητα ότι το κοινό θα προσέξει και θα αφομοιώσει πιο αποτελεσματικά κρίσιμες πληροφορίες που σχετίζονται με την ασφάλεια. Επιπρόσθετα, οι ψηφιακές οθόνες μπορούν να εγκατασταθούν σε όχι τόσο συχνά επισκεπτόμενα τμήματα ενός εργασιακού χώρου, διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων θα λάβουν τα οποιαδήποτε μηνύματα είναι αναγκαίο.

ψηφιακή σήμανση ασφάλεια στο εργασιακό περιβάλλον

Μηνύματα σε πολλαπλές συσκευές

Εταιρείες που διαθέτουν ένα στρατηγικό σύστημα μετάδοσης μηνυμάτων στον εργασιακό χώρο, μπορούν να μεταδώσουν αυτά τα μηνύματα όχι μόνο στις οθόνες ψηφιακής σήμανσης αλλά και στις οθόνες υπολογιστών, κινητών τηλεφώνων και tablets. Για παράδειγμα, εργαζόμενοι που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στον εργασιακό τους χώρο λόγω έντονων καιρικών φαινομένων, θα έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν ενημερώσεις από όλες τις διαθέσιμες συσκευές.

Κεντρικός έλεγχος, ευέλικτη διανομή περιεχομένου

Η ψηφιακή σήμανση προσφέρει σε όσους ασχολούνται με την ασφάλεια στο εργασιακό περιβάλλον έναν υψηλό βαθμό ευελιξίας και ελέγχου όσον αφορά στην επικοινωνία σχετικών μηνυμάτων. Μέσω του λογισμικού ψηφιακής σήμανσης, τα μηνύματα μπορούν να τροποποιηθούν λεπτομερώς και να αποσταλούν σε μία ή περισσότερες οθόνες, σε έναν ή περισσότερους εργασιακούς χώρους που μπορεί να διαθέτει μία εταιρεία. Σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, η δυνατότητα επικοινωνίας οδηγιών ανάλογα με την εκάστοτε τοποθεσία μίας ψηφιακής οθόνης, αποτελεί έναν ιδιαίτερα κρίσιμο παράγοντα.  Όσον αφορά σε μηνύματα διαδικαστικής και πληροφοριακής φύσεως, το μήνυμα μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως ώστε να είναι πιο ελκυστικό για το κατά περίπτωση κοινό στο οποίο απευθύνεται. Επιπλέον, οι ψηφιακές οθόνες διευκολύνουν την ευέλικτη χρήση πολύ-γλωσσικής επικοινωνίας, ενός ακόμη κρίσιμου παράγοντα σε πολλά από τα σύγχρονα εργασιακά περιβάλλοντα.

Το μέσο έχει σημασία

Αν και οι άνθρωποι που ασχολούνται με την εργασιακή ασφάλεια έχουν ως κύριο στόχο τους την ανάπτυξη στρατηγικών και διαδικασιών που βελτιώνουν την εργασιακή ασφάλεια, πρέπει επίσης να εστιάσουν την προσοχή τους στον τρόπο με τον οποίο αυτές οι διαδικασίες και στρατηγικές θα επικοινωνηθούν προς τους εργαζομένους στον σωστό τόπο και χρόνο. Όταν αυτή η επικοινωνία γίνεται με το σωστό τρόπο, οι εταιρείες και οι εργαζόμενοί τους μπορούν να επιτύχουν τα πλεονεκτήματα ενός ασφαλέστερου και ευέλικτου εργασιακού περιβάλλοντος.

Μοιράσου το!

Σχετικά με τον συντάκτη

Georgios Tsintzilonis

Georgios Tsintzilonis

Ο Γιώργος Τσιντζηλώνης είναι Managing Director της Intelligent Media και έχει ιδιαίτερη εμπειρία σε θέματα digital media. Ασχολείται ιδιαίτερα με την ανάπτυξη έργων σε online στρατηγική, mobile applications, web development και social media και γράφει για αυτά που συναντά στον δικτυωμένο, ψηφιακό μας κόσμο.

 

 

 

Τα business units της Intelligent Media

  • idcs
  • babyzone
  • CareHub
  • Digital Doctor
  • meteofarm.gr

Intelligent Media-logo

Κώστα Βάρναλη 54 Χαλάνδρι, 15233
T: 210.68.56.820
E: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μην χάσετε τις τελευταίες ενημερώσεις!
Συνδεθείτε μαζί μας.

facebook f   twitter f   linkedin f   youtube f

Intelligent Media map
Ψηφιακή σήμανση για την ασφάλεια στο χώρο εργασίας