Ψηφιακή σήμανση στα Τραπεζικά Ιδρύματα

Αναρτήθηκε από Aliki Mitropoulou την Κυριακή, 01 Οκτώβριος 2017, στην κατηγορία Digital Signage

Τα πλεονεκτήματα και οι πρακτικές

Digital Signage in Banking

Στον χώρο της ψηφιακής σήμανσης, όλοι γνωρίζουμε ότι οι τράπεζες είναι από τους πρώτους κλάδους που υιοθέτησαν την ψηφιακή σήμανση στην επικοινωνιακή τους στρατηγική. Δεν είναι λοιπόν περίεργο που ο κλάδος αυτός, επιλέγει και μετά από τόσα χρόνια να ενστερνιστεί ξανά τη νέα και σαφώς πιο εξελιγμένη μορφή της ψηφιακής σήμανσης.

Η ψηφιακή σήμανση έχει αποδειχθεί αποτελεσματικότατη σε πολλούς κλάδους δράσης επιχειρήσεων. Ο τραπεζικός κλάδος είναι φυσικά ανάμεσα σε αυτούς. Ειδικότερα αυτή την εποχή, οι τράπεζες έχουν ιδιαίτερη ανάγκη μία νέα στρατηγική προώθησης και ενημέρωσης των πελατών τους όσον αφορά τα προϊόντα τους. Ακριβώς επειδή τα προϊόντα που διαθέτουν δεν είναι απτά και ο περισσότερος κόσμος δεν τα βλέπει και δεν τα ψάχνει από μόνος του, έχει γεννηθεί ξανά η ανάγκη προβολής τους – πλέον όμως με έξυπνο και όμορφο εικαστικά τρόπο – στο σημείο της πώλησής τους. Επιπλέον, αν αναλογιστούμε πόσο πολύ έχει αλλάξει το τραπεζικό σύστημα τα τελευταία χρόνια (κυρίως λόγω του Internet) και το ποσοστό μείωσης της επισκεψιμότητας στα φυσικά καταστήματα, μπορούμε να αντιληφθούμε πως υπάρχει μέγιστη ανάγκη προβολής προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και η ανάγκη άριστης εξυπηρέτησης πελατών.

Αντί λοιπόν μία τράπεζα να διαφημίζει απλά και στατικά τα πλεονεκτήματα του δικού της αποταμιευτικού λογαριασμού, θα μπορούσε να δημιουργήσει και να προβάλλει μέσω των οθονών ψηφιακής σήμανσης ένα video ενός ζευγαριού που ξεκινάει τη ζωή του χρησιμοποιώντας  τη συγκεκριμένη υπηρεσία της συγκεκριμένης τράπεζας.

Η ψηφιακή σήμανση εκτός φυσικά από τον όμορφο, αποδοτικό και πιστικό τρόπο παρουσίασης των υπηρεσιών, εξυπηρετεί μία τράπεζα πολύ περισσότερο απ’ ότι ένα σταθερό μέσω προώθησης. Πλέον, που οι ισοτιμίες για παράδειγμα είναι τόσο ρευστές και μπορεί να αλλάζουν ημερησίως, μία σταθερή αφίσα δεν εξυπηρετεί πουθενά και πάει χαμένη. Με την ψηφιακή σήμανση, η πληροφορία που προβάλλεται, αλλάζει άμεσα, απλά με το πάτημα ενός κουμπιού, όχι μόνο από το κεντρικό μέσω διαχείρισης του περιεχομένου, αλλά ακόμα και από κάποιον τραπεζικό υπάλληλο που έχει πρόσβαση στο διαχειριστικό σύστημα. Αυτό σημαίνει ότι το τραπεζικό ίδρυμα δεν θα ξοδέψει περιττά χρήματα για κάτι το οποίο μπορεί να του είναι χρήσιμο για μερικές μόνο ημέρες.

Digital Signage in Banking industry

Μην ξεχνάτε επίσης, ότι η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο πολύ, που μπορεί πολύ εύκολα μία διαδραστική (touch) οθόνη ψηφιακής σήμανσης να «διαχειριστεί» μερικές από τις δουλειές των εργαζομένων. Αυτό, θα είχε ως αποτέλεσμα την γρηγορότερη κίνηση της ουράς και ταυτόχρονα, την καλύτερη εμπειρία των πελατών. Ακόμα και στην περίπτωση που όμως που η διαδραστική οθόνη δεν επιλεγεί ως λύση, η ψηφιακή σήμανση είναι διαπιστωμένο ότι μειώνει τον αντιλαμβανόμενο χρόνο αναμονής όσων περιμένουν το ραντεβού τους ή στην ουρά, αποσπώντας την προσοχή τους από την διαδικασία της αναμονής.

Τέλος, εκτός από τα παραπάνω οφέλη, πρέπει να αναλογιστούμε λίγο τον εκπαιδευτικό ρόλο που μπορεί να αποκτήσει ένα δίκτυο οθονών ψηφιακής σήμανσης. Μήπως έχει έρθει η ώρα να εκπαιδεύσετε και να προβάλλετε τέτοιου είδους πληροφορία στους καταναλωτές σας, εκτός από προωθητικό υλικό; Εξηγήστε τους δυσνόητους όρους, οι οποίοι μελλοντικά μπορεί να τους φανούν χρήσιμοι για να επιλέξουν μία τραπεζική νέα υπηρεσία. Στοχεύστε όχι μόνο στην άμεση κερδοφορία, αλλά και στην μακροχρόνια.

 

Μοιράσου το!

Σχετικά με τον συντάκτη

Aliki Mitropoulou

Η Αλίκη Μητροπούλου εργάζεται ως Marketing Coordinator στην Intelligent Media και έχει ιδιαίτερη εμπειρία σε θέματα γύρω από το digital marketing και την online διαφήμιση. Ασχολείται με την επικοινωνία και το Marketing της Intelligent Media και των business unit της. Γράφει για θέματα που όλοι πρέπει να γνωρίζουν γύρω από το digital marketing.

Τα business units της Intelligent Media

  • idcs
  • babyzone
  • CareHub
  • Digital Doctor
  • meteofarm.gr

Intelligent Media-logo

Κώστα Βάρναλη 54 Χαλάνδρι, 15233
T: 210.68.56.820
E: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μην χάσετε τις τελευταίες ενημερώσεις!
Συνδεθείτε μαζί μας.

facebook f   twitter f   linkedin f   youtube f

Intelligent Media map
Ψηφιακή σήμανση στα Τραπεζικά Ιδρύματα