Ψηφιακή σήμανση σε καταστήματα λιανικής.

Αναρτήθηκε από Aliki Mitropoulou την Τρίτη, 01 Αύγουστος 2017, στην κατηγορία Digital Signage

6 τρόποι για να αυξήσετε την πιστότητα των καταναλωτών σας.

ψηφιακή σήμανση σε καταστήματα λιανικής πώλησης

Η ψηφιακή σήμανση έχει προχωρήσει και εξελιχθεί τόσο πολύ που κανείς δεν μπορεί να πει ότι απλά αντικαθιστά τις στατικές αφίσες ή φυλλάδια μέσα στο κατάστημα λιανικής πώλησης. H ψηφιακή σήμανση μεταβάλλεται και σταματάει να είναι μόνο ένα μέσο ενημέρωσης και πληροφόρησης.

Πλέον, η τοποθέτηση των ειδικών monitors στο κατάστημα δεν είναι η μόνη λύση. Πλέον μπορείτε να δημιουργήσετε την απόλυτη digital παρουσία σας και μέσα στο φυσικό κατάστημα, δημιουργώντας ένα αίσθημα οικειότητας αλλά και θαυμασμού παράλληλα στους καταναλωτές σας.

Τα monitors πλέον δεν προβάλουν απλά βίντεο ή στατικές εικόνες, αλλά είναι διαδραστικά. Αυτό τι σημαίνει; Σημαίνει ότι το monitors μπορεί να είναι touch και να υποστηρίζει κάποια εφαρμογή ειδικά σχεδιασμένη για την προώθηση των διαθέσιμων προϊόντων του καταστήματός σας. Σημαίνει επίσης, ότι μπορεί πλέον να συνδεθεί και με όλες τις κινητές συσκευές του καταναλωτή όπως το κινητό του, στέλνοντας όλων των ειδών τα μηνύματα, από προωθητικά μέχρι και ευχαριστήρια, και όλα αυτά προσωποποιημένα.

Η ψηφιακή σήμανση μπορεί να αποτελέσει το νέο «5 in 1» μέσο προβολής και προώθησης, συνδυάζοντας μέσα και υλικά προβολής που χρησιμοποιούνται στην τηλεόραση, το web, τις εκτυπώσεις, τις εξωτερικές αφίσες και στη διαδικτυακή και digital παρουσία του brand.

Η ψηφιακή σήμανση στο σημείο της πώλησης μπορεί να επηρεάσει άμεσα την τελική απόφαση του καταναλωτή, καθώς είναι το πιο άμεσο μέσο επικοινωνίας και ακόμα καλύτερα, είναι σίγουρα το μόνο εργαλείο που μπορεί να εντυπωσιάσει τον καταναλωτή και να του ενισχύσει την εικόνα που έχει για το brand.

Εάν σκέφτεστε να επενδύσετε στην ψηφιακή σήμανση, αυτή η περίοδος είναι σίγουρα η καλύτερη καθώς οι τιμές έχουν πέσει αρκετά και οι λύσεις που προσφέρονται για κάθε πρόβλημα είναι πολλές. Φυσικά, επειδή ακριβώς οι λύσεις που προσφέρονται είναι πολλές, σίγουρα θα έχετε απορίες για το ποια σας ταιριάζει περισσότερο και ποια πρέπει τελικά να υιοθετήσετε.

Για να είστε απόλυτα σίγουροι για την τελική εγκατάσταση και να είστε σίγουροι ότι έχετε ακολουθήσει τον καταλληλότερο δρόμο, θα πρέπει να μιλήσετε μαζί μας για να σας κατευθύνουμε βάσει της εμπειρίας μας, στην κατάλληλη λύση για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Πώς να ενισχύσετε τη σχέση και την επικοινωνία σας με τον πελάτη μέσω της ψηφιακής σήμανσης

Οι πελάτες σας, κατά πάσα πιθανότητα, έχουν έρθει σε επαφή με το brand σας από τις υπόλοιπες marketing ενέργειες σας όπως η digital διαφήμιση, η τηλεόραση, η print διαφήμιση κλπ. Φυσικά, τις ίδιες ενέργειες και τα ίδια μέσα χρησιμοποιούν και οι ανταγωνιστές σας. Έχετε σκεφτεί πόσες επικοινωνίες μπορεί να λαμβάνει ένας καταναλωτής σας από εσάς και τους ανταγωνιστές σας σε καθημερινή βάση;

Δεν νιώθετε ότι πρέπει να του προσφέρετε κάτι πιο προσωπικό, μία επικοινωνία που θα τον κάνει να νιώσει ξεχωριστός; Αν το πετύχετε αυτό, δεν πιστεύετε ότι θα αυξηθεί η πιστότητά του και η προτίμησή του προς το δικό σας brand έναντι των ανταγωνιστών σας;

Πριν όμως προχωρήσετε στην εγκατάσταση και υλοποίηση του συστήματος, πρέπει να ξεκαθαρίσετε και να ορίσετε το target group σας. Καθώς η ψηφιακή σήμανση απαιτεί την προβολή εντυπωσιακού περιεχομένου, βεβαιωθείτε ότι είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε και αυτό που θα επηρεάσει τους καταναλωτές σας θετικά, με σκοπό να αποφύγετε αχρείαστα έξοδα δημιουργίας νέου, πιο στοχευμένου/εντυπωσιακού περιεχομένου.

Τα πλεονεκτήματα της ψηφιακής σήμανσης σε κατάστημα λιανικής πώλησης

Πολύ συνοπτικά παρακάτω θα παρουσιαστούν τα πλεονεκτήματα και το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που θα δώσει μία εγκατάσταση ψηφιακής σήμανσης στο κατάστημά σας, με 6 απλούς τρόπους.

1. Πληροφόρηση και εκπαίδευση

Εξ’ αιτίας του διαδραστικού και πολυποίκιλου περιεχομένου που μπορεί να προβληθεί μέσω του monitor, μπορείτε να προβάλλετε περιεχόμενο εκπαιδευτικό ή ακόμα και ενημερωτικό, για μία νέα συλλογή ρούχων, ή για το τι πρέπει να ψάξετε σε ένα δαχτυλίδι για να είναι το κατάλληλο για την πρόταση γάμου ή ακόμα και τρόπους με τους οποίους μπορεί να λειτουργήσει ένα παιχνίδι που πωλείται στο κατάστημα.

2. Προβολή πλούσιου περιεχομένου

Πλούσιο και εξατομικευμένο περιεχόμενο, σε χαμηλή τιμή. Δεν είναι ο καλύτερος συνδυασμός; Όταν όπως είπαμε, μπορεί ένα monitor ψηφιακής σήμανσης να προβάλλει όλα τα είδη των μηνυμάτων, μπορεί μελλοντικά να μειώσει τα πάγια έξοδα τουλάχιστον της print διαφήμισης σας. Επίσης, θα σας γλιτώσει πολύτιμο χρόνο από το σχεδιασμό των νέων μακετών, banner, αφισών και των υπολοίπων print διαφημίσεών σας.

ψηφιακή σήμανση σε καταστήματα λιανικής πώλησης

3. Προβολή απόλυτα στοχευμένου περιεχομένου

Είναι γνωστό ότι η διαφήμιση στην τηλεόραση χαρακτηρίζεται ως broadcasting. Η ψηφιακή σήμανση όμως, παρόλο που σε μορφή και εξοπλισμό είναι σχεδόν το ίδιο, χαρακτηρίζεται ως narrowcasting. Αυτό συμβαίνει γιατί το περιεχόμενο που προβάλλεται στην παραδοσιακή τηλεόραση είναι ένα και δεν μπορεί να είναι απόλυτα στοχευμένο και να ταιριάζει σε όλους όσους το βλέπουν.

Αυτό όμως, δεν συμβαίνει και με την ψηφιακή σήμανση. Στην περίπτωση αυτής της τεχνολογίας, το περιεχόμενο είναι πλήρως ελεγχόμενο και μπορεί να προβληθεί πολύ στοχευμένα, απευθυνόμενο σε ένα συγκεκριμένο κοινό (narrowcasting).

4. Τραβήξτε την προσοχή των καταναλωτών

Η ψηφιακή σήμανση είναι το μόνο μέσο που μπορεί να εφαρμοστεί σε καταστήματα λιανικής πώλησης και να έχει τόσο μεγάλο ποσοστό ανάκλησης της πληροφορίας από τον αποδέκτη του μηνύματος. Ειδικότερα σε σύγκριση με τα στατικά μέσα προώθησης που χρησιμοποιούνται (banners, αφίσες) τα ποσοστά ανάκλησης αυξάνονται κατακόρυφα.

5. Μείωση αντιλαμβανόμενου χρόνου αναμονής

Πόσες φορές σε περιόδους έντονης κινητικότητας στα μαγαζιά, σας έχει τύχει ο κόσμος να δημιουργεί μεγάλες ουρές στα δοκιμαστήρια, στα ταμεία, στους διαδρόμους; Έρευνες έχουν δείξει ότι η ψηφιακή σήμανση, εξ’ αιτίας του έντονου (από άποψη κίνησης) και πρωτότυπου περιεχομένου, μειώνει τον αντιλαμβανόμενο χρόνο αναμονής των καταναλωτών.

6. Ενδυνάμωση της εικόνας του brand σας

Ένα είναι σίγουρο. Με την εγκατάσταση και την υιοθέτηση συστημάτων ψηφιακής σήμανσης, οι καταναλωτές θα σχηματίσουν για το κατάστημα σας, την εικόνα ενός φρέσκου, high tech περιβάλλοντος και brand το οποίο είναι πιο μπροστά από όλους τους ανταγωνιστές του. Αυτό σίγουρα θα αυξήσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών προς το brand σας, αφήνοντας πίσω τους ανταγωνιστές σας που δεν έχουν «εκσυγχρονιστεί» ακόμα. Η αυξημένη εμπιστοσύνη και η προτίμηση του δικού σας brand έναντι των ανταγωνιστών, έχει ως φυσικό και επόμενο αποτέλεσμα και την αύξηση των πωλήσεων.

Οι παραπάνω τρόποι, ακόμα και με κάτι πιο διαδραστικό όπως μία touch εφαρμογή, μπορείτε να «μετατρέψει» έναν απλό καταναλωτή σε έναν πολύ πιστό και χρόνιο καταναλωτή.

Πως μπορώ να τοποθετήσω στο δικό μου κατάστημα monitor ψηφιακής σήμανσης;

Η Intelligent Media, είναι ο μεγαλύτερος operator ψηφιακής σήμανσης στην Ελλάδα, με εμπειρία μεγαλύτερη των 12 ετών. Βλέποντας την ανάγκη για ψηφιακή σήμανση που γεννάται σταδιακά στα καταστήματα λιανικής πώλησης, είμαστε εδώ, πρώτοι απ’ όλους να σας προσφέρουμε εξατομικευμένες λύσεις που ταιριάζουν στο ύφος του brand σας αλλά και στους καταναλωτές σας.

Η Intelligent Media προσφέρει όχι μόνο εγκαταστάσεις δικτύου και των συστημάτων ψηφιακής σήμανσης αλλά προσφέρει επίσης και διάφορες εφαρμογές που απευθύνονται αποκλειστικά στα καταστήματα λιανικής πώλησης όπως το Visual Fashion, το οποίο απευθύνεται σε καταστήματα μόδας.

Για οποιαδήποτε ιδέα ή ανάγκη έχει δημιουργηθεί μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας έτσι ώστε να δούμε μαζί τα προβλήματα που χρειάζονται επίλυση και να προσφύγουμε στην ιδανικότερη λύση για εσάς.

 

Μοιράσου το!

Σχετικά με τον συντάκτη

Aliki Mitropoulou

Η Αλίκη Μητροπούλου εργάζεται ως Marketing Coordinator στην Intelligent Media και έχει ιδιαίτερη εμπειρία σε θέματα γύρω από το digital marketing και την online διαφήμιση. Ασχολείται με την επικοινωνία και το Marketing της Intelligent Media και των business unit της. Γράφει για θέματα που όλοι πρέπει να γνωρίζουν γύρω από το digital marketing.

Τα business units της Intelligent Media

  • idcs
  • babyzone
  • CareHub
  • Digital Doctor
  • meteofarm.gr

Intelligent Media-logo

Κώστα Βάρναλη 54 Χαλάνδρι, 15233
T: 210.68.56.820
E: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μην χάσετε τις τελευταίες ενημερώσεις!
Συνδεθείτε μαζί μας.

facebook f   twitter f   linkedin f   youtube f

Intelligent Media map
Ψηφιακή σήμανση σε καταστήματα λιανικής πώλησης