Τα 3 είδη περιεχομένου στην εταιρική ψηφιακή σήμανση

Αναρτήθηκε από Georgios Tsintzilonis την Τετάρτη, 19 Φεβρουάριος 2014, στην κατηγορία Digital Signage

pepsico-ivi

Το περιεχόμενο είναι ίσως η βασικότερη παράμετρος ενός εταιρικού συστήματος ψηφιακής σήμανσης (digital signage). Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί άνθρωποι όταν υλοποιούν ένα σύστημα ψηφιακής σήμανσης, εστιάζονται κατά κύριο λόγο στην τεχνολογία και στο λογισμικό και δεν σκέφτονται αρκετά σε σχέση με το περιεχόμενο και από πού αυτό μπορεί να προέλθει. Ένα καλό σημείο για να αρχίσει να σκέφτεται κάποιος σχετικά με το περιεχόμενο, είναι τα είδη του περιεχομένου που θα χρειαστούν.

Ποιές είναι οι τρεις βασικές κατηγορίες περιεχομένου ψηφιακής σήμανσης;

Γενικού ενδιαφέροντος

Περιλαμβάνονται ειδήσεις, καιρός, μόδα, κ.α. Δεν είναι δύσκολο να τα βρείτε και, λόγω του μικρού έως και μηδενικού κόστους, καμία εταιρεία δεν αξίζει να αναπτύξει ανάλογο περιεχόμενο από το μηδέν.

Περιεχόμενο σχετικό με την εταιρεία

Παραδείγματα αποτελούν δείκτες απόδοσης, προσωπικό το οποίο έχει ξεχωρίσει όσον αφορά στην απόδοσή του, ανακοινώσεις της διοίκησης, παρουσιάσεις, εταιρικά videos, κ.α. Το περιεχόμενο αυτό μπορεί να αναπτυχθεί μόνο εσωτερικά στην εταιρεία, αν και είναι δυνατή η εμπλοκή εξωτερικών agencies που θα αναλάβουν την παραγωγή του σε συνεργασία με στελέχη της επιχείρησης.

Περιεχόμενο σχετικό με τον τομέα δραστηριοποίησης της εταιρείας

Αυτός ο τύπος περιεχομένου είναι εξειδικευμένος και περιστρέφεται γύρω από το αντικείμενο δραστηριοποίησης της επιχείρησης, π.χ. παροχή υπηρεσιών υγείας  ή βιομηχανική παραγωγή. Το περιεχόμενο αυτό δεν αφορά την επιχείρηση αυτή καθαυτή. Παραδείγματα τέτοιου περιεχομένου αποτελούν θέματα ασφάλειας, παραγωγικότητας, διαφοροποίησης, επιχειρηματικής ηθικής, υγείας και ευεξίας, και ομαδικής εργασίας.  Αυτός ο τύπος προϋπάρχοντος περιεχομένου δεν είναι τόσο εύκολο να ανευρεθεί όπως στην περίπτωση του περιεχομένου γενικού ενδιαφέροντος. Το μεγάλο πλεονέκτημα της ανάθεσης παραγωγής του συγκεκριμένου περιεχομένου σε εξειδικευμένο συνεργάτη είναι η ευκολότερη ανεύρεση του περιεχομένου σε μεγαλύτερη ποικιλία.

Συμπέρασμα

Αν σκέφτεστε λοιπόν την ανάπτυξη ενός εταιρικού δικτύου ψηφιακής σήμανσης και αναρωτιέστε τι θα κάνετε με το περιεχόμενο, θυμηθείτε ότι το γενικό περιεχόμενο και το περιεχόμενο που αφορά τον τομέα δραστηριοποίησης της επιχείρησής σας μπορεί να ανατεθεί σε ένα εξωτερικό agency, κίνηση η οποία θα αποσυμφορήσει το προσωπικό σας. Το περιεχόμενο που είναι σχετικό με την ίδια την εταιρεία είναι εκείνο στο οποίο πρέπει να εστιαστείτε και να το αναπτύξετε ενδοεταιρικά με σκοπό την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα του.

Μοιράσου το!

Σχετικά με τον συντάκτη

Georgios Tsintzilonis

Georgios Tsintzilonis

Ο Γιώργος Τσιντζηλώνης είναι Managing Director της Intelligent Media και έχει ιδιαίτερη εμπειρία σε θέματα digital media. Ασχολείται ιδιαίτερα με την ανάπτυξη έργων σε online στρατηγική, mobile applications, web development και social media και γράφει για αυτά που συναντά στον δικτυωμένο, ψηφιακό μας κόσμο.

 

 

 

Τα business units της Intelligent Media

  • idcs
  • babyzone
  • CareHub
  • Digital Doctor
  • meteofarm.gr

Intelligent Media-logo

Κώστα Βάρναλη 54 Χαλάνδρι, 15233
T: 210.68.56.820
E: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μην χάσετε τις τελευταίες ενημερώσεις!
Συνδεθείτε μαζί μας.

facebook f   twitter f   linkedin f   youtube f

Intelligent Media map
Τα 3 είδη περιεχομένου στην εταιρική ψηφιακή σήμανση