Πως η ψηφιακή σήμανση μπορεί να ωφελήσει τα ξενοδοχεία και τους πελάτες τους

Αναρτήθηκε από Georgios Tsintzilonis την Κυριακή, 04 Οκτώβριος 2015, στην κατηγορία Digital Signage

λύσεις ψηφιακής σήμανσης για ξενοδοχεία

Η ψηφιακή σήμανση (Digital signage) παρουσιάζει σημαντικά πλεονεκτήματα για τα ξενοδοχεία και τους πελάτες τους.  Επιτρέπει την άμεση πρόσβαση σε χρήσιμες πληροφορίες, γεγονός που ενισχύει την εμπειρία του πελάτη. Είναι επίσης ένας παράγοντας που ωθεί τους πελάτες να αποκτήσουν μεγαλύτερη επαφή με το ξενοδοχείο και τις υπηρεσίες που προσφέρει, ενισχύοντας παράλληλα το brand του ξενοδοχείου. Υπάρχει μία ποικιλία μεθόδων με τις οποίες μπορεί να εφαρμοστεί η ψηφιακή σήμανση για να βελτιώσει την εμπειρία του πελάτη ενός ξενοδοχείου. 

forma

Πληροφόρηση των πελατών για προσφορές και υπηρεσίες του ξενοδοχείου

Οι ψηφιακές οθόνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να παρέχουν στους πελάτες ενός ξενοδοχείου πληροφορίες σχετικές με τους χρόνους check-in και check-out, τις ώρες λειτουργίας του εστιατορίου, αλλά και με πληροφορίες σχετικές με τις πιο σημαντικές υπηρεσίες του ξενοδοχείου όπως το γυμναστήριο, τα καταστήματα, το spa και τις αίθουσες συνεδριάσεων. Εκτός από την παροχή βασικών πληροφοριών, η ψηφιακή σήμανση μπορεί να προωθήσει ειδικές προσφορές και να ενθαρρύνει τους πελάτες να επισκεφθούν άλλα σημεία του ξενοδοχείου με σκοπό την αύξηση των εσόδων. Στοχευμένα μηνύματα μπορούν να ανανεωθούν σε πραγματικό χρόνο, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο τις up- και cross- πωλήσεις.

λύσεις ψηφιακής σήμανσης για ξενοδοχεία

Εύκολη πλοήγηση

Όταν οι πελάτες ενός ξενοδοχείου το επισκέπτονται για πρώτη φορά, συνήθως έχουν απορίες για το πώς θα επισκεφθούν τους διάφορους διαθέσιμους χώρους. Για να λύσουν αυτές τις απορίες, συνήθως απευθύνονται στο προσωπικό του ξενοδοχείου. Η χρήση της ψηφιακής σήμανσης μπορεί να αυτοματοποιήσει αυτή τη διαδικασία, παρέχοντας διαδραστικούς χάρτες του ξενοδοχείου στους πελάτες. Οι διαδραστικοί αυτοί χάρτες έχουν τη δυνατότητα να καταστήσουν την ανεύρεση ενός σημείου εύκολη υπόθεση, ακόμα και για πολύ μεγάλα ξενοδοχεία. Στρατηγικά τοποθετημένες σε ανελκυστήρες και εισόδους, οι ψηφιακές οθόνες που προβάλλουν αυτούς τους διαδραστικούς χάρτες μπορούν ακόμα και να έλξουν τους επισκέπτες ενός ξενοδοχείου σε σημεία που δεν θα επισκεπτόντουσαν κανονικά, όπως εστιατόρια, bars, spa και καζίνο, αυξάνοντας έτσι τις δυνατότητες παραγωγής επιπλέον εσόδων.

Συχνές ερωτήσεις; Η λύση είναι η ψηφιακή σήμανση

Η ψηφιακή σήμανση αποτελεί έναν πολύ δυναμικό τρόπο για την παρουσίαση ερωτήσεων που συχνά τίθενται από επισκέπτες του ξενοδοχείου. Ένα ξενοδοχείο μπορεί να αναρτήσει τιμές για επιπλέον υπηρεσίες όπως η χρήση του spa, του massage και της υπηρεσίας καθαρισμού ρούχων, αλλά και επίσης την πολιτική του ξενοδοχείου σχετικά με τα κατοικίδια ή το πρόγραμμα του πρωινού. Τα μηνύματα μπορούν να δομηθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να ακολουθούνται από τις σχετικές απαντήσεις. Με αυτό τον τρόπο, ελευθερώνεται χρόνος για το προσωπικό του ξενοδοχείου για να συγκεντρωθεί σε πιο κρίσιμα ζητήματα. Οι ίδιες πληροφορίες μπορούν να προβάλλονται και εντός των δωματίων σε ένα τηλεοπτικό κανάλι που έχει φτιάξει το ξενοδοχείο ακριβώς για αυτόν τον λόγο.

Πείτε στους πελάτες σας τι να επισκεφθούν

Η χρήση της ψηφιακής σήμανσης, ως εργαλείο πληροφόρησης, μπορεί να προσφέρει στους πλάτες ενός ξενοδοχείου πληροφορίες για το τι μπορούν να επισκεφθούν στο μέρος που βρίσκεται το ξενοδοχείο, για ειδικές εκδηλώσεις που μπορούν να παρακολουθήσουν, καθώς και πληροφορίες σχετικά με σημεία γενικότερου ενδιαφέροντος. Οι ψηφιακές οθόνες μπορούν να δώσουν οδηγίες για επισκέψεις σε αξιοθέατα, ιστορικά μνημεία και δημοφιλείς εκδηλώσεις στη γύρω περιοχή. Ειδικές προωθητικές ενέργειες μπορούν επίσης να ενισχυθούν με τη χρήση QR codes που μπορούν να σαρωθούν μέσω ενός κινητού τηλεφώνου και να παρέχουν ειδικά κουπόνια ή εκπτώσεις για τις εκδηλώσεις ή τα αξιοθέατα.

ψηφιακή σήμανση σε ξενοδοχεία

Δώστε στους πελάτες του ξενοδοχείου τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν

Η ψηφιακή σήμανση μπορεί να παρέχει στους πελάτες ενός ξενοδοχείου πληροφορίες που είναι του άμεσου ενδιαφέροντός τους. Η πρόγνωση του καιρού, οι τιμές των μετοχών, τυχόν καθυστερήσεις πτήσεων και άλλες πληροφορίες αποτελούν τα πιο συνηθισμένα παραδείγματα, τα οποία παρέχουν στον πελάτη ένα υψηλότερο επίπεδο υπηρεσιών. Άλλο σχετικό περιεχόμενο μπορεί να προέλθει μέσω της προβολής τοπικών, εθνικών και παγκόσμιων ειδήσεων σε πραγματικό χρόνο. Σημαντικές υπενθυμίσεις όπως «πάρε μία ομπρέλα» ή «πάρε ένα πανωφόρι» μπορούν να αυτοματοποιηθούν βάσει της πρόβλεψης του καιρού, βοηθώντας τους πελάτες του ξενοδοχείου να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι.

Προβάλετε ειδικά μηνύματα για να καλωσορίσετε ομάδες επισκεπτών, εκδηλώσεις και συνέδρια

Όταν ένα γαμήλιο party γίνεται σε ένα ξενοδοχείο ή έχει προγραμματιστεί ένα συνέδριο, είναι δυνατόν μέσω της ψηφιακής σήμανσης να προβληθούν προσωποποιημένα μηνύματα για τους επισκέπτες της συγκεκριμένης εκδήλωσης. Αυτό γλυτώνει την reception από έναν μεγάλο όγκο ερωτήσεων σχετικά με τις λεπτομέρειες της εκάστοτε εκδήλωσης. Η ψηφιακή σήμανση μπορεί να μιλήσει για λογαριασμό του ξενοδοχείου, απλοποιώντας τις διαδικασίες και αποτρέποντας τον συνωστισμό του κοινού στη reception. Καθώς η agenda ενός συνεδρίου αλλάζει, οι οθόνες που βρίσκονται έξω από τις συνεδριακές αίθουσες μπορούν να φιλοξενούν τις ανανεωμένες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο.

ψηφιακή σήμανση σε ξενοδοχεία ενημέρωση εκδηλώσεων

Ενημερώστε τους πελάτες του ξενοδοχείου σε περιπτώσεις ανάγκης

Τις στιγμές που η διάχυση της πληροφορίας είναι κρίσιμη, η ψηφιακή σήμανση έχει τη δυνατότητα ενημέρωσης των πελατών αποδοτικά και αποτελεσματικά. Για παράδειγμα, στην περίπτωση εμφάνισης έκτακτων καιρικών φαινομένων, η μετάδοση των τελευταίων πληροφοριών μέσω της ψηφιακής σήμανσης είναι εύκολη υπόθεση και θα παρέχει στους πελάτες μία ιδιαίτερα χρήσιμη υπηρεσία.

Αυξήστε τα έσοδα του ξενοδοχείου μέσω της διαφήμισης

Η ψηφιακή σήμανση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προβολή διαφημίσεων επιχειρήσεων με τοπική ή εθνική παρουσία. Επιχειρήσεις που ασχολούνται με τις μεταφορές, εστιατόρια και καταστήματα μπορούν να αγοράσουν διαφημιστικό χρόνο στις οθόνες ψηφιακής σήμανσης ενός ξενοδοχείου, στοχεύοντας με αυτό τον τρόπο αποτελεσματικά τους πελάτες του. Μερικά ξενοδοχεία επιλέγουν να πουλήσουν χορηγίες επί των οθονών, δείχνοντας περιεχόμενο το οποίο χορηγείται από μία συγκεκριμένη εταιρεία ή brand. Παράδειγμα αποτελεί η χορηγία του μενού του εστιατορίου που βρίσκεται στο ξενοδοχείο. Εκμεταλλευόμενο αυτή τη δυνατότητα, το ξενοδοχείο μπορεί να προσελκύσει έσοδα, τα οποία είναι δυνατόν να χρηματοδοτούν τη λειτουργία του δικτύου ψηφιακής σήμανσης, αλλά και να βοηθήσουν στην ανάπτυξη περαιτέρω ψηφιακών υπηρεσιών που θα κάνουν την παραμονή των πελατών τους ευκολότερη και πιο αποδοτική.

Οι δυνατότητες που ανοίγει η ψηφιακή σήμανση για ένα ξενοδοχείο είναι ιδιαίτερα πολλές.

Οι λύσεις ψηφιακής σήμανσης μπορούν να βελτιώσουν την εξυπηρέτηση των πελατών, να ενισχύσουν τα έσοδα, να βελτιώσουν την αποδοτικότητα του προσωπικού και να παρέχουν εμπειρία υψηλών standards στον πελάτη. Τα πολυάριθμα πλεονεκτήματα μπορούν εύκολα να αντισταθμίσουν την επένδυση που χρειάζεται για την ανάπτυξη και λειτουργία ενός συστήματος ψηφιακής σήμανσης στους χώρους του ξενοδοχείου, έχοντας παράλληλα ένα ιδιαίτερα σοβαρό αντίκτυπο στη λειτουργία του ξενοδοχείου.

Εάν εκπροσωπείτε ένα ξενοδοχείο, επικοινωνήστε με την Intelligent Media και ανακαλύψτε την δυνατότητα που έχετε για να αναπτύξετε, οικονομικά και αποτελεσματικά, το ιδιωτικό κανάλι του ιατρείου σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας

Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο e-mail.

Παρακαλώ συμπληρώστε το πεδίο

Παρακαλώ επιλέξτε τμήμα

Παρακαλώ εισάγετε ένα θέμα για το μήνυμά σας

Παρακαλώ εισάγετε ένα μήνυμα

Υποχρεωτικό πεδίο

Μοιράσου το!

Σχετικά με τον συντάκτη

Georgios Tsintzilonis

Georgios Tsintzilonis

Ο Γιώργος Τσιντζηλώνης είναι Managing Director της Intelligent Media και έχει ιδιαίτερη εμπειρία σε θέματα digital media. Ασχολείται ιδιαίτερα με την ανάπτυξη έργων σε online στρατηγική, mobile applications, web development και social media και γράφει για αυτά που συναντά στον δικτυωμένο, ψηφιακό μας κόσμο.

 

 

 

Τα business units της Intelligent Media

  • idcs
  • babyzone
  • CareHub
  • Digital Doctor
  • meteofarm.gr

Intelligent Media-logo

Κώστα Βάρναλη 54 Χαλάνδρι, 15233
T: 210.68.56.820
E: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μην χάσετε τις τελευταίες ενημερώσεις!
Συνδεθείτε μαζί μας.

facebook f   twitter f   linkedin f   youtube f

Intelligent Media map
Πως η ψηφιακή σήμανση μπορεί να ωφελήσει τα ξενοδοχεία και τους πελάτες τους