Προετοιμαστείτε, η «Κοινωνική Σήμανση» (Social Signage) είναι εδώ

Αναρτήθηκε από Georgios Tsintzilonis την Τρίτη, 01 Οκτώβριος 2013, στην κατηγορία Digital Signage

social signage

Το εύρος της ψηφιακής σήμανσης που πρέπει να αντιμετωπίσει η βιομηχανία, είναι το πώς η κοινωνική συζήτηση και το διαρκώς διευρυνόμενο σύνολο των κοινωνικών πλατφορμών και τα σύνθετα δεδομένα που υπηρετούν, μπορούν να αξιοποιηθούν από τα εμπορικές εταιρείες για να προσεγγίσουν αποτελεσματικά τον κόσμο μέσω των εφαρμογών της ψηφιακής σήμανσης.

Σήμερα, οι εταιρείες χρησιμοποιούν, σε γενικές γραμμές, στρατηγικές που ενισχύουν την παρουσία σε social media με την υλοποίηση ψηφιακής σήμανσης, για να ενισχύσουν την επιχειρηματική τους αξία και να αυξήσουν τις πωλήσεις τους.

Παρακάτω παρουσιάζονται τρεις βασικές περιπτώσεις χρήσης της τεχνολογίας κοινωνικών μέσων και των δεδομένων που διαθέτουμε, οι οποίες ταυτίζονται με τους τρεις τύπους των λύσεων λογισμικού στη σημερινή αγορά – την κοινωνική δημοσίευση, την ακρόαση και τις πλατφόρμες αναφοράς στατιστικών χρήσης (analytics platforms):

1) Για συμμετοχή: Οι τελικοί χρήστες μπορούν να αξιοποιήσουν τα εργαλεία δημοσίευσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ως μέρος μιας στρατηγικής συμμετοχής για να συνομιλήσουν με ομάδες κοινού και για να δημιουργήσουν και να καλλιεργήσουν πιο ισχυρές και ουσιαστικές σχέσεις που δημιουργούν θετική αντίληψη για την εταιρεία, δημιουργούν υποστηρικτές και οδηγούν στη μετατροπή του στοχευμένου κοινού σε πελάτες (conversion).

2) Για παρακολούθηση: Μπορούν επίσης να αξιοποιήσουν τα εργαλεία ακρόασης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για την παρακολούθηση των κοινωνικών συνομιλιών, ώστε να αποκτήσουν μια βαθύτερη κατανόηση των προτιμήσεων, των συμπεριφορών και των πεποιθήσεων των ανθρώπων. Η παρακολούθηση μπορεί να βοηθήσει στο να καθοριστεί η αντίδραση του κοινού σε επώνυμα μηνύματα ή προϊόντα, η διαμόρφωση της κοινής γνώμης και η εξέλιξη δημοσκοπικών τεχνικών, η γεωγραφική συγκέντρωση της συνομιλίας, οι τάσεις και πολλά άλλα είδη παρακολούθησης των σχετικών δεδομένων.

3) Για ανάλυση και δράση: Τέλος, οι γνωστές εταιρείες μπορούν να αξιοποιήσουν λογισμικό ανάλυσης στατιστικών στοιχειών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να απεικονίσουν πολλά στοιχεία μαζί ώστε να αποκτήσουν ουσιαστικές γνώσεις σε εφικτές κοινωνικές τάσεις, τρόπους επιρροής, στόχευση της κοινωνικής πλατφόρμας και περισσότερο με στόχο την ενημέρωση και τη βελτίωση των επιχειρηματικών αποφάσεων, των πρακτικών και των προσπαθειών επικοινωνίας.

Είναι κατανοητό ότι τα παραπάνω δεν είναι εφικτά να πραγματοποιηθούν χωρίς να υπάρχει μία σημαντική παρουσία από μία εταιρεία στον χώρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό είναι όντως σύνθετο και πολλοί από εμάς εξακολουθούν να προσπαθούν να το κατανοήσουν πλήρως. Το συμπέρασμα είναι το εξής: Όλες οι εταιρείες, κάθε είδους, δείχνουν έντονο ενδιαφέρον για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Συγκεκριμένα, ενδιαφέρονται για το πώς θα τα εστιάσουν για να επιτύχουν τους επιχειρηματικούς τους στόχους και πώς θα τα συνδυάσουν με την ψηφιακή σήμανση για να επηρεάσουν το κοινό τους.

ψηφιακή σήμανση και social media platforms

Το κλειδί για τη βιομηχανία της ψηφιακής σήμανσης βρίσκεται στην ανακάλυψη των τρόπων με τους οποίους οι κοινωνικές πλατφόρμες, και κυρίως τα δεδομένα που παρέχουν, μπορούν να ενσωματωθούν στρατηγικά σε ολοκληρωμένες λύσεις ψηφιακής σήμανσης για την προσαρμογή περιεχομένου για συγκεκριμένα κοινά, βιομηχανίες και συγκεκριμένες καταστάσεις και ανάγκες,  με σκοπό την επίτευξη των επιθυμητών αποτελεσμάτων. Παρακάτω αναφέρονται μερικές περιπτώσεις χρήσης της «κοινωνικής σήμανσης», που παρατηρούνται σήμερα:

  • Το λιανικό εμπόριο προβάλλει την κοινωνική συνδιάλεξη μέσω video walls για να δημιουργήσει θόρυβο γύρω από ένα brand, να συμβάλλει στην προτίμηση από το αγοραστικό κοινό των προϊόντων και της φίρμας και, κατά συνέπεια, να αυξήσει τις πωλήσεις.
  • Η βιομηχανία του πετρελαίου και του φυσικού αερίου εξελίσσει κέντρα διοίκησης για τα κοινωνικά δίκτυα, με σκοπό την ανάλυση της δημόσιας, της εταιρικής, ακόμη και της κυβερνητικής άποψης, σχετικά με ένα ευρύ φάσμα θεμάτων ενέργειας για τη βελτίωση των επιχειρηματικών αποφάσεων και πολιτικών.
  • Οι αθλητικοί χώροι και οι χώροι διασκέδασης δημιουργούν εσωτερικούς προορισμούς για να ενισχύσουν την εμπειρία του οπαδού, ώστε να δημιουργηθούν νέες χορηγίες και ευκαιρίες εσόδων.
  • Οι εταιρείες αναπτύσσουν προορισμούς κοινωνικής ακρόασης σε κέντρα ενημέρωσης για να καταδείξουν πώς παρακολουθούν και χαρτογραφούν επίκαιρα θέματα, που σχετίζονται με το εμπορικό σήμα τους, πώς αναλύουν την αποτελεσματικότητα της καμπάνιας μάρκετινγκ και πολλά άλλα.

Η κοινωνική σήμανση προσφέρει μια σημαντική ευκαιρία ανάπτυξης για τη βιομηχανία της ψηφιακής σήμανσης και τα brands που εξυπηρετούνται μέσω αυτής. Έχοντας τη στρατηγική, τις δημιουργικές και τεχνολογικές γνώσεις, η κοινωνική ψηφιακή σήμανση μπορεί σύντομα να αποτελέσει σημαντική συμβολή στη ζωτικότητα, τη σχετικότητα και την ανάπτυξη της οργάνωσης της ψηφιακής σας σήμανσης.

Μοιράσου το!

Σχετικά με τον συντάκτη

Georgios Tsintzilonis

Georgios Tsintzilonis

Ο Γιώργος Τσιντζηλώνης είναι Managing Director της Intelligent Media και έχει ιδιαίτερη εμπειρία σε θέματα digital media. Ασχολείται ιδιαίτερα με την ανάπτυξη έργων σε online στρατηγική, mobile applications, web development και social media και γράφει για αυτά που συναντά στον δικτυωμένο, ψηφιακό μας κόσμο.

 

 

 

Τα business units της Intelligent Media

  • idcs
  • babyzone
  • CareHub
  • Digital Doctor
  • meteofarm.gr

Intelligent Media-logo

Κώστα Βάρναλη 54 Χαλάνδρι, 15233
T: 210.68.56.820
E: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μην χάσετε τις τελευταίες ενημερώσεις!
Συνδεθείτε μαζί μας.

facebook f   twitter f   linkedin f   youtube f

Intelligent Media map
Κοινωνική σήμανση - Social Signage