Η ψηφιακή σήμανση σε μεγάλους οργανισμούς υγείας: Οι λύσεις και τα πλεονεκτήματα.

Αναρτήθηκε από Aliki Mitropoulou την Δευτέρα, 29 Μάιος 2017, στην κατηγορία Digital Signage

ψηφιακή σήμανση στο νοσοκομείο μητέρα

Η ψηφιακή σήμανση στο χώρο της υγείας και πιο συγκεκριμένα στις μεγάλες νοσοκομειακές μονάδες, συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση των λειτουργιών των μονάδων του οργανισμού. Η ψηφιακή σήμανση εστιάζει στην καλύτερη περίθαλψη των ασθενών, στη μείωση των εξόδων που προέρχονται από την κακή επικοινωνία και οργάνωση, καθώς και στην αύξηση της ικανοποίησης των ασθενών και επισκεπτών, εξ’ αιτίας του πολύ στοχευμένου περιεχομένου που προβάλλεται στις οθόνες.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των σύγχρονων, μεγάλων νοσοκομειακών μονάδων το οποίο χρήζει μεγάλης προσοχής και άμεσης επίλυσης, είναι η ανεπαρκής και περιορισμένη επικοινωνία μεταξύ των εργαζομένων για θέματα που αφορούν όχι μόνο την περίθαλψη των ασθενών, αλλά και την εσωτερική οργάνωση των μονάδων.

Μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το περιοδικό Healthcare Μanagement παρουσίασε με αριθμούς τα ποσά που χάνονται κάθε χρόνο από τα νοσοκομεία λόγω της κακής ή ακόμα και ανεπαρκούς επικοινωνίας μεταξύ των εργαζομένων. Πιο συγκεκριμένα, στις ΗΠΑ, κατά γενική ομολογία εξ’ αιτίας της έλλειψης επικοινωνίας, τα νοσοκομεία χάνουν συνολικά περίπου 12 δις ευρώ το χρόνο.

Μπορεί όμως ένα δίκτυο ψηφιακής σήμανσης να βελτιώσει την επικοινωνία και την οργάνωση, παράλληλα να μειώσει τα έξοδά του οργανισμού αλλά και να βελτιώσει την εμπειρία του επισκέπτη; Η απάντηση είναι ναι!

Διαχείριση του προσωπικού

Το προσωπικό πρέπει να ενημερώνεται για τα σημαντικά ζητήματα που προκύπτουν, ανά πάσα στιγμή, έτσι ώστε όλοι τα γνωρίζουν το αμεσότερο δυνατό. Η ψηφιακή σήμανση είναι ένας εξαιρετικά αποτελεσματικός τρόπος, ο οποίος μπορεί να ανακοινώσει αυτόματα ένα μήνυμα σε όλους τους εργαζόμενους. Το γεγονός ότι το μήνυμα έχει μία εικαστική προσέγγιση, αυξάνει το ποσοστό των εργαζομένων που το παρατηρούν, σε αντίθεση με μία ηχητική ανακοίνωση που μπορεί ο καθ’ ένας να παραβλέψει ή να μην αντιληφθεί. Σύμφωνα με έρευνα του Βρετανικού Ιατρικού Περιοδικού, 25% των εργαζομένων δεν δίνουν σημασία σε μία ηχητική ανακοίνωση. Αυτό σημαίνει ότι μέρος του προσωπικού δεν θα πληροφορηθεί για μία πιθανώς σημαντική ανακοίνωση που μπορεί άμεσα να το αφορά.

Ανακοίνωση σημαντικών θεμάτων

Τα θέματα που πρέπει να ανακοινωθούν στο προσωπικό συνήθως είναι σημαντικά αλλά όχι πάντα και επείγοντα. Για παράδειγμα, υπάρχει δυνατότητα προβολής στατιστικών στοιχείων στις οθόνες ψηφιακής σήμανσης, οι οποίες θα παρουσιάζουν τις υπηρεσίες που προσφέρονται, τα επίπεδα ικανοποίησης των επισκεπτών και ασθενών και τα περιθώρια αλλά και τρόπους βελτίωσης τους. Ο καλύτερος τρόπος να ενημερωθούν για τα στατιστικά αυτά οι εργαζόμενοι, είναι η συνεχής προβολή τους, η live ανανέωσή τους και η αυτόματη προβολή τους μετά από κάθε μέτρηση, μέσω των οθονών.

Στοχευμένη πληροφορία

Οι άνθρωποι που εργάζονται σε νοσοκομειακά ιδρύματα, «βομβαρδίζονται» καθημερινά από τεράστια ποσότητα πληροφοριών, κάτι το οποίο σημαίνει ότι είναι αδύνατο τα τις συγκρατήσουν όλες, όσο σημαντικές και να είναι. Το μεγάλο πλεονέκτημα της ψηφιακής σήμανσης σε τέτοιους οργανισμούς είναι ότι λόγω της μορφής του μηνύματος (εικόνας), η πληροφορία είναι συνήθως μικρότερη και πιο περιεκτική, διαφέρει απ’ όλους τους κλασσικούς τρόπους μετάδοσης της πληροφορίας και έτσι παρατηρείται αλλά και χαράσσεται πιο έντονα στο μυαλό των εργαζομένων, καθώς το ποσοστό ανάκλησης της πληροφορίας αυξάνεται κατά πολύ μεγάλο ποσοστό.

Βέλτιστη διαχείριση αποθήκης

Επιπλέον ένα μεγάλο πρόβλημα που παρουσιάζεται στα νοσοκομεία, είναι η διαχείριση των αποθεμάτων και των πρώτων υλών. Η ελλιπείς παρατήρηση των αποθεμάτων μπορεί εύκολα να οδηγήσει στη λάθος απογραφή. Έτσι, συνήθως, παραγγέλνονται μεγάλες ποσότητες πρώτων υλών και προϊόντων που δεν χρειάζονται ή περισσεύουν, προκαλώντας έτσι αχρείαστα έξοδα στον οργανισμό, όχι μόνο για την παραλαβή και αποπληρωμή των νέων προμηθειών, αλλά και για την πληρωμή του επιπλέον προσωπικού που θα χρειαστεί και απασχοληθεί για τη διαχείρισή του. Το πιο φλέγον θέμα όμως, είναι η πιθανή έλλειψη πρώτων υλών που μπορεί να προκύψει στην περίπτωση που δεν έχει καταγραφεί η χρήση ή η έλλειψη φαρμάκων και πρώτων υλών, μειώνοντας έτσι η εξυπηρέτηση και ποιότητα περίθαλψης των ασθενών.

Η ψηφιακή σήμανση είναι τόσο έντονη και αισθητή λόγο του τρόπου προβολής του μηνύματος (εικόνα), που είναι πολύ δύσκολο να αγνοηθεί. Αν η οθόνη προβάλει ακριβώς τα στατιστικά και διαγράμματα των αποθεμάτων (με την τεχνολογία RFID, που μπορεί να εγκατασταθεί στις αποθήκες) με απλό και διακριτό τρόπο (πχ με κόκκινο χρώμα να προβάλλονται τα αποθέματα που είναι σε έλλειψη, με πορτοκαλί αποθέματα μέτριας ποσότητας και με πράσινο τα αποθέματα που επαρκούν), μπορεί με καλύτερη παρατήρηση να λυθεί ολοκληρωτικά το πρόβλημα της διαχείρισης των αποθεμάτων. Η live προβολή των αποθεμάτων μπορεί επίσης να διευκολύνει πολύ την ιατρική ομάδα, καθώς θα χρειάζεται πολύ λιγότερη ώρα να οργανωθεί και να επιλέξει τα εργαλεία και φάρμακα που χρειάζεται για κάθε περίπτωση.

Ενδυνάμωση και βελτιστοποίηση της επικοινωνίας ιατρού - ασθενούς

Η εγκατάσταση μίας οθόνης ψηφιακής σήμανσης στην αίθουσα αναμονής μεγάλων νοσοκομείων, μπορεί να βοηθήσει πολύ την επικοινωνία του ασθενή με τον ιατρό του. Μία βασική χρήση οθόνης ψηφιακής σήμανσης στην αίθουσα αναμονής, εκτός από ψυχαγωγικό περιεχόμενο, μπορεί να προβάλλει διάφορες πληροφορίες για ασθένειες, απλά tips για την αντιμετώπισή τους, τρόπους διάγνωσης, κ.λπ. Κατ’ αυτό τον τρόπο, ο ασθενής μπορεί να πληροφορηθεί περεταίρω για την κατάστασή του και να είναι σε θέση να εξηγήσει στον ιατρό καλύτερα και πιο στοχευμένα τα συμπτώματά του, κερδίζοντας έτσι πολύτιμο χρόνο, συμβάλλοντας και αυτός στην πιο γρήγορη διάγνωση και αντιμετώπιση του προβλήματος.

Affidea Ψηφιακή σήμανση σε χώρους υγείας

Επίσης, στα μεγάλα και πολυώροφα ιδρύματα, οθόνες ψηφιακής σήμανσης μπορούν να σηματοδοτήσουν και να προβάλλουν ψηφιακά, την τοποθεσία του κάθε ιατρείου ή ιατρού μέσα στο κτήριο, χρησιμοποιώντας βέλη κατεύθυνσης, χάρτη του κτηρίου ή απλά λεκτικά.

Η σημαντικότητα της ψηφιακής σήμανσης δεν μπορεί να παραβλεφθεί καθώς έρευνα της Arbitron έδειξε ότι 75% των ασθενών θυμούνται έντονα τα μηνύματα που προβλήθηκαν μέσω ψηφιακής σήμανσης, κάτι που την καθιστά και την κατατάσσει ως ένα από τα καλύτερα και ισχυρότερα μέσα προβολής, με ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανάκλησης του μηνύματος σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο μέσο προβολής.

Στην Intelligent Media ειδικευόμαστε στην ψηφιακή σήμανση και εστιάζουμε πολύ στον χώρο της υγείας, στοχεύοντας να βοηθήσουμε όχι μόνο στην καλύτερη λειτουργία του νοσοκομείου, αλλά και στην καλύτερη εξυπηρέτηση και περίθαλψη των ασθενών.

Μοιράσου το!

Σχετικά με τον συντάκτη

Aliki Mitropoulou

Η Αλίκη Μητροπούλου εργάζεται ως Marketing Coordinator στην Intelligent Media και έχει ιδιαίτερη εμπειρία σε θέματα γύρω από το digital marketing και την online διαφήμιση. Ασχολείται με την επικοινωνία και το Marketing της Intelligent Media και των business unit της. Γράφει για θέματα που όλοι πρέπει να γνωρίζουν γύρω από το digital marketing.

Τα business units της Intelligent Media

  • idcs
  • babyzone
  • CareHub
  • Digital Doctor
  • meteofarm.gr

Intelligent Media-logo

Κώστα Βάρναλη 54 Χαλάνδρι, 15233
T: 210.68.56.820
E: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μην χάσετε τις τελευταίες ενημερώσεις!
Συνδεθείτε μαζί μας.

facebook f   twitter f   linkedin f   youtube f

Intelligent Media map
Ψηφιακή Σήμανση σε οργανισμούς υγείας: Οι λύσεις και τα πλεονεκτήματα.