Η ανάπτυξη έργων ψηφιακής σήμανσης με απλά λόγια

Αναρτήθηκε από Georgios Tsintzilonis την Τετάρτη, 02 Ιούλιος 2014, στην κατηγορία Digital Signage

cyberstream

Η τεχνολογία έχει μετατρέψει το κοινό σε αδηφάγους καταναλωτές πληροφοριών. Ένας από τους πιο δυναμικούς τρόπους μετάδοσης αυτών των πληροφοριών είναι η τεχνολογία της ψηφιακής σήμανσης. Ψηφιακές οθόνες έχουν αρχίσει και γεμίζουν χώρους μέχρι πρότινος ανεκμετάλλευτους και προσφέρουν πληροφορίες σε δυναμικό χρόνο.

Η ανάπτυξη έργων ψηφιακής σήμανσης

Η ψηφιακή σήμανση έχει αποδειχθεί μία από τις πιο αποτελεσματικές τεχνολογίες για την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών και είναι πλέον οικονομικά και τεχνικά εφικτό για κάθε επιχείρηση να αναπτύξει το δικό της δίκτυο ψηφιακής σήμανσης με σκοπό την πληροφόρηση, την προώθηση και, εν τέλει, την προσέλκυση νέων πελατών. Η διαδικασία ανάπτυξης ενός δικτύου ψηφιακής σήμανσης ενέχει κάποια βήματα, τα οποία και σας παραθέτουμε.

Ένα δίκτυο ψηφιακών οθονών αποτελείται από λογισμικό, εξοπλισμό, περιεχόμενο και σύνδεση σε κάποιο δίκτυο υπολογιστών με κυριότερο το Internet.

Ανάλυση αναγκών και σχεδιασμός

Για να διασφαλίστε την επιτυχή προώθηση του brand μέσω ψηφιακών οθονών πρέπει να είστε ξεκάθαροι όσον αφορά στους στόχους που έχετε, στο χροοδιάγραμμα και στη σύνθεση της ομάδας που θα αναλάβει το έργο. Η Intelligent Media ξεκινά με μία ανάλυση των αναγκών σας, μέσω της οποίας καθορίζουμε από κοινού τους στόχους του έργου και τις παραμέτρους βάσει των οποίων θα κριθεί η αποτελεσματικότητα του έργου. Στη συνέχεια, ακολουθεί η φάση του σχεδιασμού, η οποία περιλαμβάνει την οριστικοποίηση του προϋπολογισμού, την προμήθεια του εξοπλισμού και την απόκτηση του λογισμικού.

Λογισμικό ψηφιακής σήμανσης

Μία από τις σημαντικότερες αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν στα πλαίσια ενός έργου ψηφιακής σήμανσης είναι το λογισμικό που θα χρησιμοποιηθεί. Η Intelligent Media διαθέτει πρόσβαση σε μία πλειάδα λογισμικών ψηφιακής σήμανσης που μπορούν αν εξυπηρετήσουν από τις πιο βασικές έως και τις πιο εξελιγμένες ανάγκες. Το σωστό λογισμικό καλύπτει την κάθε εγκατάσταση όσον αφορά στη δημιουργία του περιεχομένου, στον προγραμματισμό του και στη διανομή του, αλλά και στην εξ αποστάσεως παρακολούθηση του εξοπλισμού.

Εξοπλισμός ψηφιακής σήμανσης

Ο τύπος του περιεχομένου που θα χρησιμοποιηθεί έχει άμεση επίδραση στον τύπο του απαιτούμενου εξοπλισμού. Χρειάζεστε οθόνες αφής, video walls ή απλά επαγγελματικά monitors; Τι ανάλυση θα έχουν; Χρησιμοποιείτε ένα πρότυπο προβολής με πολλαπλές ζώνες, διαφορετικού περιεχομένου. Όλα αυτά τα δεδομένα έχουν επίδραση και στον τύπο των media players που θα επιλεγούν και καθορίζουν τις προδιαγραφές τους.

Ανάπτυξη έργου ψηφιακής σήμανσης

Αυτή είναι μία πολύ σημαντική φάση του έργου και περιλαμβάνει την εγκατάσταση και ρύθμιση του εξοπλισμού και του λογισμικού, τον σχεδιασμό και ανάπτυξη του περιεχομένου, καθώς επίσης την πιλοτική και λειτουργική φάση του έργου. Η Intelligent Media έχει όλη εκείνη την εμπειρία και τους πόρους που είναι αναγκαίοι για την ορθή υλοποίηση όλων των ανωτέρω.

Η επιτυχία ενός έργου ψηφιακής σήμανσης

Τα περισσότερα έργα ψηφιακής σήμανσης που αποτυγχάνουν, το οφείλουν σε φτωχή ανάλυση και σχεδιασμό. Ελπίζουμε ότι οι ανωτέρω επισημάνσεις θα σας βοηθήσουν στην επιλογή του κατάλληλου συνεργάτη για την ανάπτυξη και του δικού σας δικτύου ψηφιακής σήμανσης.

Έχετε κι άλλες απορίες για το πώς θα αναπτύξετε το δικό σας δίκτυο οθονών ψηφιακής σήμανσης. Επικοινωνήστε με την Intelligent Media, και ανακαλύψτε τι μπορούμε να κάνουμε για την επιχείρησή σας.

Μοιράσου το!

Σχετικά με τον συντάκτη

Georgios Tsintzilonis

Georgios Tsintzilonis

Ο Γιώργος Τσιντζηλώνης είναι Managing Director της Intelligent Media και έχει ιδιαίτερη εμπειρία σε θέματα digital media. Ασχολείται ιδιαίτερα με την ανάπτυξη έργων σε online στρατηγική, mobile applications, web development και social media και γράφει για αυτά που συναντά στον δικτυωμένο, ψηφιακό μας κόσμο.

 

 

 

Τα business units της Intelligent Media

  • idcs
  • babyzone
  • CareHub
  • Digital Doctor
  • meteofarm.gr

Intelligent Media-logo

Κώστα Βάρναλη 54 Χαλάνδρι, 15233
T: 210.68.56.820
E: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μην χάσετε τις τελευταίες ενημερώσεις!
Συνδεθείτε μαζί μας.

facebook f   twitter f   linkedin f   youtube f

Intelligent Media map
Η ανάπτυξη έργων ψηφιακής σήμανσης με απλά λόγια