Εφαρμογές ψηφιακής σήμανσης σε νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές

Αναρτήθηκε από Georgios Tsintzilonis την Τετάρτη, 13 Αύγουστος 2014, στην κατηγορία Digital Signage

ψηφιακή σήμανση στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών

Δϊκτυο ψηφιακής σήμανσης για το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών

Η Ελλάδα αποτελεί σημαντικό παράδειγμα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο όσον αφορά στις εφαρμογές ψηφιακής σήμανσης σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας (healthcare digital signage). Ήδη  από το 2005, η Intelligent Media διέγνωσε την ανάγκη ανάπτυξης ενός δυναμικού μέσου σε αίθουσες αναμονής κλινικών, νοσοκομείων, διαγνωστικών κέντρων και ιατρείων, το οποίο θα μπορούσε να ενημερώνει, να ψυχαγωγεί και να προωθεί αποτελεσματικά προϊόντα και υπηρεσίες του ίδιου του χώρου, αλλά και τρίτων εταιρειών.

Η συγκεκριμένη προσπάθεια, 9 χρόνια μετά, είχε ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη ενός πολύ μεγάλου αριθμού δικτύων ψηφιακής σήμανσης σε χώρους σαν αυτούς που αναφέρθηκαν προηγουμένως, με τις συνολικές εγκαταστάσεις να περιλαμβάνουν σχεδόν το σύνολο των μεγάλων ιδιωτικών ομίλων παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα (ΥΓΕΙΑ, ΙΑΣΩ, ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ, EUROMEDICA), δημόσια νοσοκομεία όπως το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, αλλά και μεμονωμένες εγκαταστάσεις σε διαγνωστικά κέντρα και ιδιωτικά ιατρεία. Το σύνολο των εγκατεστημένων οθονών υπερβαίνει τις πεντακόσιες, ενώ το κοινό που προσεγγίζεται σε μηνιαία βάση, ανέρχεται σε περίπου 1.000.000 με μέσο χρόνο αναμονής τα 75 λεπτά.

 euromedicamc

Δίκτυο ψηφιακης σήμανσης για το μαιευτήριο ΓΕΝΕΣΙΣ του Ομίλου EUROMEDICA στη Θεσσαλονίκη

Η επιτυχία της όλης προσπάθειας επικεντρώνεται κυρίως στα πλεονεκτήματα που προκύπτουν από την εγκατάσταση οθονών σε χώρους αναμονής ιδρυμάτων παροχής υπηρεσιών υγείας. Ένα νοσοκομείο ή μία ιδιωτική κλινική, έχουν την ευκαιρία με απλό και οικονομικά προσιτό τρόπο, να αναπτύξουν ένα ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι. Το κανάλι αυτό είναι δυναμικό και μπορεί να φιλοξενήσει πολλαπλούς τύπος περιεχομένου ταυτόχρονα πάνω στην οθόνη, αλλά και να προβάλλει περιεχόμενο ανάλογα με την τοποθεσία της οθόνης (π.χ. συγκεκριμένο τμήμα) ή την συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Όλα τα δίκτυα ψηφιακής σήμανσης που έχει εγκαταστήσει η Intelligent Media σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας, προβάλλουν το περιεχόμενο στις εγκατεστημένες οθόνες μέσω mini PCs τα οποία φέρουν ειδικό λογισμικό ψηφιακής σήμανσης.

Η εγκατάσταση ενός συστήματος ψηφιακής σήμανσης σε ένα νοσοκομείο ή μία ιδιωτική κλινική μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα:

 1. Την δυναμική ενημέρωση του κοινού στον χώρο αναμονής για θέματα υγείας και πρόληψης
 2. Την ενημέρωση του κοινού με περιεχόμενο γενικού ενδιαφέροντος όπως ειδήσεις, πρόβλεψη καιρού, κλπ
 3. Την εκμετάλλευση του χρόνου αναμονής για την προώθηση νέων υπηρεσιών που προσφέρονται από το νοσοκομείο ή την ιδιωτική κλινική σε αντίθεση με την προβολή ελεύθερων καναλιών που δεν προσφέρουν κανένα ανταποδοτικό όφελος
 4. Την παραμετροποίηση του προβαλλόμενου περιεχομένου βάσει του χώρου αναμονής. Αν, για παράδειγμα, υπάρχουν εγκατεστημένες οθόνες σε διαφορετικά τμήματα του νοσοκομείου, τότε το περιεχόμενο σε αυτές μπορεί να εξειδικευθεί βάσει του ενδιαφέροντος ανά τμήμα, αυξάνοντας έτσι την αποτελεσματικότητα προβολής των μηνυμάτων, μιας και απευθύνονται σε ένα κοινό που ενδιαφέρεται ειδικά για αυτό το περιεχόμενο.

Συνοπτικά,  ο σωστός σχεδιασμός και λειτουργία ενός συστήματος ψηφιακής σήμανσης σε νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές έχει ως αποτέλεσμα:

 1. Βελτιωμένη εμπειρία στον πελάτη ή στον επισκέπτη
 2. Υλοποίηση μιας δυναμικής εφαρμογής marketing και επικοινωνίας
 3. Αύξηση της πελατειακής πιστότητας
 4. Αύξηση των πωλήσεων μέσω up- και cross-sell ενεργειών

Η Intelligent Media, όντας ουσιαστικά ο συνεργάτης επιλογής για την ανάπτυξη έργων ψηφιακής σήμανσης σε νοσοκομεία και κλινικές, μπορεί να σας προσφέρει την ιδανική τεχνοοικονομικά λύση για την ανάπτυξη και του δικού σας δικτύου.

Επικοινωνήστε με την Intelligent Media και ανακαλύψτε τι μπορεί να κάνει η ψηφιακή σήμανση για το δικό σας νοσοκομείο ή ιδιωτική κλινική.

Μοιράσου το!

Σχετικά με τον συντάκτη

Georgios Tsintzilonis

Georgios Tsintzilonis

Ο Γιώργος Τσιντζηλώνης είναι Managing Director της Intelligent Media και έχει ιδιαίτερη εμπειρία σε θέματα digital media. Ασχολείται ιδιαίτερα με την ανάπτυξη έργων σε online στρατηγική, mobile applications, web development και social media και γράφει για αυτά που συναντά στον δικτυωμένο, ψηφιακό μας κόσμο.

 

 

 

Τα business units της Intelligent Media

 • idcs
 • babyzone
 • CareHub
 • Digital Doctor
 • meteofarm.gr

Intelligent Media-logo

Κώστα Βάρναλη 54 Χαλάνδρι, 15233
T: 210.68.56.820
E: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μην χάσετε τις τελευταίες ενημερώσεις!
Συνδεθείτε μαζί μας.

facebook f   twitter f   linkedin f   youtube f

Intelligent Media map
Εφαρμογές ψηφιακής σήμανσης σε νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές