Εκμεταλλευθείτε τις ουρές αναμονής μέσω της ψηφιακής σήμανσης

Αναρτήθηκε από Georgios Tsintzilonis την Πέμπτη, 20 Φεβρουάριος 2014, στην κατηγορία Digital Signage

Mitera

Κάθε επιχείρηση θέλει φυσιολογικά να επιτυγχάνει υψηλότερα κέρδη και ικανοποιημένους πελάτες κάθε ημέρα του χρόνου. Αν η επιχείρησή σας, λόγω του μοντέλου λειτουργίας της χαρακτηρίζεται από ουρές αναμονής, τότε η ψηφιακή σήμανση μπορεί να επιτελέσει αποτελεσματικά τους δύο παραπάνω στόχους, κάνοντας την αναμονή πιο ανεκτή για τους πελάτες σας, έχοντας παράλληλα τον ρόλο ενός σύγχρονου, δυναμικού εργαλείου marketing και πωλήσεων.

Πως θα κάνετε πιο ευχάριστη την αναμονή των πελατών σας με την ψηφιακή σήμανση;

Στο κείμενο που ακολουθεί, παραθέτουμε κάποιους παράγοντες που θα κάνουν ένα δίκτυο ψηφιακής σήμανσης παραγωγικό και αποτελεσματικό, στις περιπτώσεις που απευθύνεται σε πελάτες που βρίσκονται σε μία ουρά αναμονής.

1. Περιεχόμενο με κύριο στοιχείο τη διασκέδαση

Το να μη σκέφτεται κάποιος το χρόνο που ξοδεύει σε μία ουρά αναμονής είναι το κλειδί που κάνει αυτή την αναμονή ανεκτή. Από τη στιγμή που η ύπαρξη ενός δυναμικού μέσου, όπως μια οθόνη, έχει αποδειχθεί ότι τραβά την προσοχή του σύγχρονου ατόμου, η τοποθέτηση οθονών εκεί που βρίσκονται οι ουρές αναμονής θα κρατήσει την προσοχή των πελατών σας σε αυτό που προβάλλεται στις οθόνες και όχι στο ρολόι τους και στον χρόνο που χάνουν στην αναμονή.

Ο όρος διασκέδαση χρησιμοποιείται κυριολεκτικά, μιας και μπορεί να συμπεριλάβετε στο περιεχόμενο σας κινούμενα σχέδια, talk shows και εκπομπές μαγειρικής, πάντα όμως σε συνδυασμό με διαφημιστικά και προωθητικά μηνύματα των προϊόντων και των υπηρεσιών σας, καθώς και των προσφορών που πιθανώς τα συνοδεύουν. Οι ψηφιακές οθόνες στα πλαίσια μίας υλοποίησης ψηφιακής σήμανσης είναι ιδιαίτερα ευέλικτες και μπορούν να προβάλλουν περιεχόμενο με βάση την ώρα της ημέρας, στοχεύοντας έτσι πιο αποτελεσματικά το κοινό που βρίσκεται - κατά περίπτωση - σε μία ουρά αναμονής.

2. Ψηφιακή σήμανση και συστήματα αναμονής

Η ψηφιακή σήμανση μπορεί να χρησιμοποιηθεί, παράλληλα με το υπόλοιπο περιεχόμενο, και για τη διαχείριση μίας ουράς αναμονής, παρέχοντας ουσιαστικά on-screen ενημερώσεις για τον αριθμό προτεραιότητας που μπορεί να εξυπηρετηθεί ανά πάσα χρονική στιγμή.

χώροι αναμονής και ψηφιακή σήμανση

Ως ιδιοκτήτης μίας επιχείρησης που χαρακτηρίζεται από ουρές αναμονής, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάτε πόση αξία έχει για τους πελάτες σας ο προσωπικός τους χρόνος και η ελευθερία κινήσεων. Η χρήση της ψηφιακής σήμανσης για τη διαχείριση μίας ουράς αναμονής έσω της ψηφιακής σήμανσης, δεν αναγκάζει τον πελάτη να βρίσκεται «κολλημένος» σε μία ουρά αναμονής και του επιτρέπει να καθίσει, να ασχοληθεί με άλλα πράγματα όση ώρα περιμένει και γενικά να μην νοιώθει ότι πρέπει να έχει συνεχώς στραμμένη την προσοχή του στο να μην χάσει την σειρά του.

3. Βελτιστοποιήστε την ουρά αναμονής

Η συνεισφορά της ψηφιακής σήμανσης στην βελτιστοποίηση μίας ουράς αναμονής δεν αφορά μόνο στους πελάτες σας. Η χρήση ανάλογων τεχνολογιών μπορεί να βελτιώσει θέματα και από διοικητικής πλευράς, τα οποία εν τέλει, βελτιώνουν γενικότερα την επιχείρησή σας και έχουν ως αποτέλεσμα πιο ικανοποιημένους πελάτες.

Η παρακολούθηση μίας ουράς αναμονής σε πραγματικό χρόνο επιτρέπει στον υπεύθυνο διαχείρισης της ουράς να έχουν ανά πάσα στιγμή στοιχεία για το πώς εξελίσσεται η συγκεκριμένη ουρά αναμονής. Ο υπεύθυνος μπορεί να ειδοποιείται μέσω ειδικά σχεδιασμένων alerts (SMS, email, κλπ) όταν τα δεδομένα δείχνουν παρέκκλιση από τις διαδικασίες, όπως σε περιπτώσεις ιδιαίτερα αργής απόκρισης των σταθμών εξυπηρέτησης, αύξηση της ουράς πέραν του αποδεκτού ορίου και άλλες περιπτώσεις. Η δυναμική παρακολούθηση μίας ουράς αναμονής προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες στους υπεύθυνους, έτσι ώστε να μπορούν προκαταβολικά προβλέψουν έντονης και πιο ήπιας κίνησης ώρες για να ρυθμίσουν ανάλογα και παραμέτρους όπως το διαθέσιμο προσωπικό.  

4. Συνδυάστε ψηφιακή σήμανση και mobile

Σίγουρα, στο πλαίσιο όλων των παραπάνω, δεν πρέπει να χάσετε την ευκαιρία να επικοινωνήστε με τους πελάτες και με τον τρόπο που τους κάνει πιο προσβάσιμους στη σύγχρονη εποχή, δηλαδή τα «έξυπνα» κινητά τους τηλέφωνα. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω της προσθήκης ενός mobile στοιχείου στο σύστημα αναμονής της ψηφιακής σήμανσης, επιτρέποντας έτσι στους πελάτες σας να κατοχυρώσουν την σειρά προτεραιότητας μέσω του τηλεφώνου τους.

Η ψηφιακή σήμανση σε συνδυασμό με τεχνολογίες mobile, μπορούν να δώσουν στον πελάτη που βρίσκεται στην ουρά αναμονής τη δυνατότητα να επιτελέσει κάποιες εργασίες που αφορούν την περίπτωση, πριν φτάσει στο σταθμό εξυπηρέτησης. Τέτοιες εργασίες είναι η συμπλήρωση στοιχείων σε online φόρμες, μία σύντομη περιγραφή του αντικειμένου για το οποίο αναμένουν να εξυπηρετηθούν, κλπ.

5. Ψηφιακή σήμανση και λιανεμπόριο

Στην περίπτωση του λιανεμπορίου, η ενσωμάτωση ψηφιακής σήμανσης σε ουρές αναμονής είναι μία προφανής ενέργεια. Χρησιμοποιείστε τον χρόνο που περιμένουν οι πελάτες σας σε σημεία αναμονής και επικοινωνήστε προσφορές, δείξτε τους νέα προϊόντα και εκμεταλλευθείτε τη δύναμη της κινούμενης εικόνας.

Μαζί με τα videos των προϊόντων που θέλετε να προωθήσετε, δείξτε testimonials ικανοποιημένων πελατών που έχουν ήδη χρησιμοποιήσει το προϊόν και περιγράφουν τα οφέλη του. Με αυτό τον τρόπο, και έχοντας τα προϊόντα που προωθείτε εύκολα προσβάσιμα κοντά στην ουρά αναμονής, επιτυγχάνετε από την μία μείωση του χρόνου αναμονής που αντιλαμβάνεται ο πελάτης και αυξάνεται τις πωλήσεις σας.

Συμπέρασμα

Σε πολλές περιπτώσεις, η ουρά αναμονής είναι η τελευταία εντύπωση που διατηρεί πελάτης της επιχείρησή σας. Η ουρά αναμονής αποτελεί μικρό κομμάτι της συνολικής εμπειρίας πελάτη – π.χ. στα supermarkets – ή μεγαλύτερο όπως στην περίπτωση του αεροδρομίου. Υπάρχουν πάντα τρόποι να βελτιώσετε την αλληλεπίδραση με τους πελάτες σας και η βελτίωση της εμπειρίας ενός πελάτη που περιμένει σε μία ουρά αναμονής, είναι από το πιο προφανή σημεία για να ξεκινήσετε.

Μοιράσου το!

Σχετικά με τον συντάκτη

Georgios Tsintzilonis

Georgios Tsintzilonis

Ο Γιώργος Τσιντζηλώνης είναι Managing Director της Intelligent Media και έχει ιδιαίτερη εμπειρία σε θέματα digital media. Ασχολείται ιδιαίτερα με την ανάπτυξη έργων σε online στρατηγική, mobile applications, web development και social media και γράφει για αυτά που συναντά στον δικτυωμένο, ψηφιακό μας κόσμο.

 

 

 

Τα business units της Intelligent Media

  • idcs
  • babyzone
  • CareHub
  • Digital Doctor
  • meteofarm.gr

Intelligent Media-logo

Κώστα Βάρναλη 54 Χαλάνδρι, 15233
T: 210.68.56.820
E: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μην χάσετε τις τελευταίες ενημερώσεις!
Συνδεθείτε μαζί μας.

facebook f   twitter f   linkedin f   youtube f

Intelligent Media map
Εκμεταλλευθείτε τις ουρές αναμονής μέσω της ψηφιακής σήμανσης