Ανακαλύπτοντας την ψηφιακή σήμανση (Digital Signage)

Αναρτήθηκε από Georgios Tsintzilonis την Δευτέρα, 07 Οκτώβριος 2013, στην κατηγορία Digital Signage

Τι είναι η ψηφιακή σήμανση;

Τα χρόνια που διανύουμε είμαι μία πολύ καλή εποχή για την ψηφιακή σήμανση λόγω της ύπαρξης μεγάλου αριθμού σχετικών λύσεων και της χρήσης των rich media να αντιμετωπίζεται πλέον ως ένα ανταγωνιστικό μέσο διαφοροποίησης, ακόμη και για τις μικρότερες επιχειρήσεις. Θετικό στοιχείο επίσης είναι ότι η παγκόσμια αγορά ψηφιακής σήμανσης αναπτύσσεται συνεχώς βάσει των τελευταίων στοιχείων για τις αγορές επαγγελματικών monitors ψηφιακής σήμανσης.

Η ζήτηση για συστήματα ψηφιακής σήμανσης αυξάνεται συνεχώς παντού, από μεγάλους δημόσιους χώρους μέχρι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, καθώς οι τιμές των LCD πάνελ μειώνονται, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνονται οι λειτουργίες τους. Οι προβλέψεις της IHS iSuppli καθώς και άλλων ερευνητών παρουσιάζουν το λιανικό εμπόριο, τη φιλοξενία, την ιατρική περίθαλψη, τις κυβερνητικές υπηρεσίες, τα εταιρικά κτίρια και το χώρο της εκπαίδευσης,  ως τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές.

Ο λόγος: Η ψηφιακή σήμανση είναι μια ισχυρή τεχνολογία στόχευσης και η στοχευμένη διαφήμιση είναι αυτή που ωθεί πιο εύκολα τον πελάτη στην πραγματοποίηση αγοράς για ένα προϊόν ή μία υπηρεσία. Οι επιχειρήσεις μπορούν όχι μόνο να προσεγγίσουν τους πελάτες άμεσα με συγκεκριμένα και προσαρμοσμένα μηνύματα, αλλά μπορούν να τοποθετήσουν τις ψηφιακές οθόνες σε χώρους που επισκέπτεται συχνά το κύριο κοινό τους, τονίζοντας έτσι τη μοναδικότητά τους και προσαρμόζοντας το περιεχόμενο συχνά με μικρές ή χωρίς καθόλου δαπάνες. Η ψηφιακή σήμανση χρησιμοποιείται, επίσης, όλο και περισσότερο για να δημιουργήσει περιβάλλοντα που θα ήταν αδύνατο να γίνουν με άλλο τρόπο στο παρελθόν. Παραδείγματα αποτελούν σύγχρονα ξενοδοχείο, αεροδρόμια και κέντρα ψυχαγωγίας, όπου ο όρος «Techorating» βρίσκει νόημα.

ψηφιακή σήμανση σε αεροδρόμια

Οι λύσεις ψηφιακής σήμανσης αφορούσαν, στο παρελθόν, συνήθως στον συνδυασμό οθονών, ψηφιακών μέσων αναπαραγωγής και λογισμικών διαχείρισης και δημιουργίας περιεχομένου με βάσεις οθονών, δρομολογητές video, προβολείς, κατασκευές για τη στέγαση kiosks και προσθήκες, όπως συστήματα αποθήκευσης ή προϊόντα αυτοματισμού. Η πολυπλοκότητα αυτών των λύσεων είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η ψηφιακή σήμανση είναι μια τέλεια ευκαιρία για τους παρόχους ολοκληρωμένων λύσεων (integrators). Για να είναι πραγματικά ανταγωνιστικοί, οι λύσεις ψηφιακής σήμανσης που παρέχουν πρέπει να περιλαμβάνουν την μεταπώληση, την εγκατάσταση και τη συντήρηση του τεχνικού εξοπλισμού, καθώς και τη δημιουργία και διαχείριση περιεχομένου, που αξιοποιεί την τεχνογνωσία λογισμικού και προσδίδει προστιθέμενη αξία στην όλη πώληση.

Πως να επιλέξετε ένα συνεργάτη για την ψηφιακή σήμανση της επιχείρησής σας;

Η παροχή προστιθέμενης αξίας στους πελάτες ψηφιακής σήμανσης σε επίπεδο περιεχομένου μπορεί να επιτευχθεί μέσω της ανάπτυξης ειδικών εφαρμογών ή μέσω της εκμετάλλευσης των διαθέσιμων APIs και SDKs από τρίτους παρόχους, για να ενσωματώσετε το προσαρμοσμένο περιεχόμενο σε υπάρχουσες πλατφόρμες.  Η ανάπτυξη αυτή μπορεί να γίνει από τον ίδιο τον integrator, παρέχοντας έτσι μία τελείως ολοκληρωμένη υπηρεσία προς τον τελικό πελάτη.

Μια άλλη συχνή λύση είναι η συνεργασία με παρόχους περιεχομένου ή εταιρείες marketing.
Οι ειδικοί στη δημιουργία ψηφιακού περιεχομένου συνεργάζονται με τους παρόχους λύσεων στο ΙΤ, στους ακόλουθους τομείς:

  • Στον ορισμό περιεχομένου: Στόχοι μηνυμάτων και πληροφορίες, όπως κείμενο, διαδικτυακές διευθύνσεις, λογότυπα, τεχνικές λεπτομέρειες της οθόνης και προθεσμίες παράδοσης
  • Στο σχεδιασμό περιεχομένου: Ποιοι προγραμματιστές θα χειριστούν ποιο περιεχόμενο και πότε και πώς θα το ενσωματώσουν.
  • Στην αναθεώρηση περιεχομένου: Ένα πρόγραμμα για την προεπισκόπηση, την προσαρμογή και την αναθεώρηση του περιεχομένου, σύμφωνα με τις ανάγκες του πελάτη.
  • Στην παράδοση του περιεχομένου: Διαδικασίες έγκρισης, συμφωνίες παροχής υπηρεσιών, πληρωμή και προθεσμίες.

Ψηφιακή Σήμανση. Πως μπορείτε να την κάνετε καλύτερη

Μία δημοφιλής αγορά χαρακτηρίζεται από δημοτικότητα και εμπορευματοποίηση. Δεν είναι αρκετό για τους παρόχους λύσεων να πουλάνε και να εγκαθιστούν τεχνολογίες ψηφιακής σήμανσης. Οι integrators που σκέφτονται και το μέλλον, επιδιώκουν και τη διαχείριση περιεχομένου, καθώς και άλλες συμφωνίες επέκτασης, όπως η υλοποίηση δικτύων Wi-Fi και άλλες επαναλαμβανόμενες υπηρεσίες για να παραμείνουν κερδοφόροι και ανταγωνιστικοί.

ψηφιακή σήμανση με wifi

Πριν από χρόνια, οι τεχνολογίες Wi-Fi θεωρούνταν αναξιόπιστες, απρόβλεπτες και όχι αρκετά ισχυρές για εφαρμογές που απαιτούσαν μεγάλο bandwidth. Η εμπορική έκδοση του προτύπου Wi-Fi 802.11ac, σημαίνει ότι θα υπάρχουν προϊόντα που μπορούν να αξιοποιήσουν την ζώνη των 5 GHz για να φτάσουν ταχύτητες 1,3 Gbps, μία ταχύτητα που παρέχει όλη εκείνη την ασύρματη ισχύ που απαιτείται για εφαρμογές δημόσιας ασφάλειας, στρατιωτικού περιεχομένου, βαριάς βιομηχανίας, έξυπνα δίκτυα δημοσίων υποδομών και τις εφαρμογές ψηφιακής σήμανσης που χρησιμοποιούν διάφορους τύπους rich-media.

Όλες οι επαναλαμβανόμενες υπηρεσίες που αποφέρουν σημαντικά έσοδα, παραμένουν μια ευκαιρία στην ψηφιακή σήμανση και στα οπτικοακουστικά τμήματα που ακόμα δεν έχει εκμεταλλευθεί σε όλο της εύρος.

Οι πάροχοι ολοκληρωμένων λύσεων ψηφιακής σήμανσης θα πρέπει να ερευνήσουν το πώς οι πελάτες τους μπορούν να επωφεληθούν από επιπλέον υπηρεσίες που μπορούν αν τους προσφέρουν οι ίδιοι, με σκοπό την βελτιστοποίηση των επενδύσεων τους σε συστήματα ψηφιακής σήμανσης.

Μοιράσου το!

Σχετικά με τον συντάκτη

Georgios Tsintzilonis

Georgios Tsintzilonis

Ο Γιώργος Τσιντζηλώνης είναι Managing Director της Intelligent Media και έχει ιδιαίτερη εμπειρία σε θέματα digital media. Ασχολείται ιδιαίτερα με την ανάπτυξη έργων σε online στρατηγική, mobile applications, web development και social media και γράφει για αυτά που συναντά στον δικτυωμένο, ψηφιακό μας κόσμο.

 

 

 

Τα business units της Intelligent Media

  • idcs
  • babyzone
  • CareHub
  • Digital Doctor
  • meteofarm.gr

Intelligent Media-logo

Κώστα Βάρναλη 54 Χαλάνδρι, 15233
T: 210.68.56.820
E: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μην χάσετε τις τελευταίες ενημερώσεις!
Συνδεθείτε μαζί μας.

facebook f   twitter f   linkedin f   youtube f

Intelligent Media map
Η ψηφιακή σήμανση και οι ευκαιρίες που προσφέρει