Ψηφιακή Σήμανση (digital signage) στην εκπαίδευση

Ψηφιακή Σήμανση (digital signage) στην εκπαίδευση

Πάντα ένα βήμα μπροστά από τη νέα γενιά

Η εκπαίδευση εξελίσσεται, δε μένει ποτέ στάσιμη. Ακολουθεί αλλά και ανοίγει το δρόμο στους νέους. Είμαστε σε μία εποχή όπου η γενιά των video-gaming και IT-literate παιδιών είναι πια γεγονός. Αυτό που περιμένουν να δουν από το σχολείο τους, το φροντιστήριο, το πανεπιστήμιο, είναι εκπαιδευτικά ιδρύματα που συμβαδίζουν με τα ερεθίσματα και τις ανάγκες που έχουν σε καθημερινή βάση (παίζουν video games, μπαίνουν στο YouTube για να δουν videos, έχουν smatrphones,  επικοινωνούν με όλη τη παρέα μέσω internet, κλπ) Είναι ο τρόπος ζωής τους να αλληλεπιδρούν με την τεχνολογία.

Το να βρείτε έναν τρόπο να εισάγετε τέτοιου είδους μέσα στο εκπαιδευτικό σας ίδρυμα θα σας φέρει πιο κοντά στον τρόπο που επικοινωνούν μεταξύ τους οι νέοι και παράλληλα εξελίσσετε τις υπηρεσίες σας και αναβαθμίζετε την εικόνα σας.

“Το να βελτιώνεσαι σημαίνει να αλλάζεις. Το να είσαι τέλειος σημαίνει να αλλάζεις συχνά.”

~Ουίνστον Τσώρτσιλ, 1874-1965, Βρετανός Πρωθυπουργός , Νόμπελ 1953

Έρευνες που έχουν γίνει στην Αμερική αναφέρουν ότι:

“Using digital signage as a colorful message board in the educational environment is a bit of a no-brainer. Educational institutions can choose to adopt it and use it effectively to improve and enhance their students’ learning experiences. Those who choose to be less innovative may well get left behind and will have less to offer the individuals they teach.”

blackbox.com/go/iCOMPEL 

 

Τι γίνεται στο εξωτερικό;

Ψηφιακή σήμανση στο εξωτερικό βρίσκουμε πολύ συχνά στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και στη Μεγάλη Βρετανία όπου μεγάλες επενδύσεις έχουν γίνει από πολλά ιδρύματα. Επίσης συναντώνται στην Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Γερμανία και τη Γαλλία. Όσο η τεχνολογία ανθίζει τόσο περισσότερες εφαρμογές ψηφιακής σήμανσης θα βλέπουμε να ξεπηδούν.

Γιατί ένας εκπαιδευτικός φορέας χρειάζεται ψηφιακή σήμανση;

Εάν θέλετε περισσότερους λόγους από τους παραπάνω που αναφέραμε,  ο βασικότερος είναι ότι πρέπει να αποκτήσετε ένα μερίδιο προσοχής από τα χιλιάδες μηνύματα και πληροφορίες που βομβαρδίζονται καθημερινά οι νέοι (facebook μηνύματα, twitter, instagram). Σίγουρα με αυτό το μέσο θα τραβήξετε την προσοχή τους.

Σας αριθμούμε μερικούς ακόμα:

1. Θέλετε να επικρατήσετε στο μυαλό τους ως ένα ενδιαφέρον και συναρπαστικό μέρος μάθησης.

2. Μεταδίδετε πληροφορίες με video, κινούμενες εικόνες, flash animation νέα με μορφή RSS feeds, live TV και με πολλούς άλλους δημιουργικούς τρόπους που μπορείτε να φανταστείτε.

3. Έχετε την επιλογή να προβάλετε διαφορετικό περιεχόμενο στους διαδρόμους του ιδρύματος από εκείνο της καφετέριας, δίνοντάς σας την ελευθερία να προβάλετε το σωστό περιεχόμενο στο σωστό μέρος.

4. Διαχειρίζεστε το περιεχόμενο σε πραγματικό χρόνο (real time) πράγμα που σας επιτρέπει να προβάλετε και έκτακτα μηνύματα στους μαθητές/σπουδαστές, τους επισκέπτες και το προσωπικό.

Είπαν

“Digital signage targets all users of the building — staff, student or visitor — equally, with relevant information for all.”

~Ian Knowles, AV Manager, University of Sheffield

“We have found (it to be) a flexible and comprehensive system which allows ad-hoc users to quickly and easily update the screen whilst allowing us to make more complex changes where necessary.”

~Helen Woodland, Community IT Technician, Swanmore College of Technology

Γιατί η ψηφιακή σήμανση είναι χρήσιμη για έναν εκπαιδευτικό οργανισμό;

1. Προβάλετε τις εκδηλώσεις του σχολείου.

2. Διαδίδετε σημαντικές πληροφορίες άμεσα και γρήγορα μέσω των οθονών ψηφιακής σήμανσης μειώνοντας έτσι σε ένα βαθμό ή και εξαλείφοντας τις εκτυπώσεις που αποτελούν και χρονοβόρο και κοστοβόρο  μέσο. *Σε συνδυασμό με τη διάδοση αυτών των πληροφοριών μέσω του web site και των email που στέλνονται στους μαθητές-σπουδαστές.

3. Μεταδίδετε έκτακτα νέα και οδηγίες σε ώρα ανάγκης.

4. Αυξάνετε τις πιθανότητες για νέες εγγραφές καθώς το ίδρυμα φαίνεται ότι αναβαθμίζεται. Επίσης ξεχωρίζει από τον υπόλοιπο ανταγωνισμό.

5. Προβάλετε σωστούς τρόπους συμπεριφοράς. Αφού η περιοχή της οθόνης χωρίζεται σε πολλές διαφορετικές περιοχές, παράλληλα με ένα ψυχαγωγικό περιεχόμενο μπορείτε σε μία άλλη περιοχή να προωθείτε συμβουλές διατροφής.

6. Μπορείτε να έχετε διαφημιστικά έσοδα.

Κάποια συνήθη ερωτήματα που μπορεί να έχετε είναι τα εξής:

Είναι μήπως ακριβό;

Τα κόστη αυτών των τεχνολογιών έχουν πέσει δραματικά τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα να γίνετε ένας αναβαθμισμένος οργανισμός χωρίς να διαθέσετε μεγάλο budget.

Είναι δύσκολο να εγκατασταθεί και να το διαχειριστούμε;

Η εγκατάσταση γίνεται εύκολα από τους τεχνικούς που αναλαμβάνουν το έργο και η διαχείριση, ακόμη και από μη έχοντες γνώσεις πληροφορικής, είναι σα παιχνιδάκι.

Θα πρέπει να προσλάβω κάποιο άτομο;

Ένα μεγάλο πρόβλημα που μπορεί να εντοπίζετε επίσης είναι η απασχόληση του προσωπικού, πόσος χρόνος θα απαιτείται και εάν θα χρειαστεί να προσλάβετε νέο προσωπικό. Λόγω της φύσης αυτού του μέσου, μπορούν να έχουν πρόσβαση όσα τμήματα θέλετε και να μοιράζετε έτσι η εργασία μεταξύ πολλών απασχολούμενων. Ο όγκος υλικού εξαρτάται από το στόχο του ιδρύματός σας και τι θέλετε να πετύχετε.

Αφού λοιπόν απαντήσαμε σε κάποια βασικά ερωτήματα που έχουμε λάβει από εσάς. Είμαστε εδώ να απαντήσουμε και στα δικά σας ερωτήματα που γεννήθηκαν διαβάζοντας αυτό το άρθρο.

Συμπληρώστε την αίτηση εάν σας ενδιαφέρει να γίνει η εγκατάσταση στο δικό σας εκπαιδευτικό φορέα. Ένας εξειδικευμένος τεχνικός μας θα σας καλέσει μόλις αξιολογήσει το αίτημά σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Παρακαλούμε πείτε μας το όνομά σας

Παρακαλούμε πείτε μας το e-mail σας

Το τηλέφωνο πρέπει να είναι 10ψήφιος αριθμός χωρίς κενά

Εισάγετε 10ψήφιο αριθμό χωρίς κενά

Παρακαλούμε επιλέξτε το θέμα που σας ενδιαφέρει

Invalid Input

Προτεινόμενα Άρθρα

Image

Ο μεγαλύτερος πάροχος
Ψηφιακής Σήμανσης
στην Ελλάδα

Head Office

Κώστα Βάρναλη 54,
Χαλάνδρι, 15233

Επικοινωνία

+30 210.68.56.820
info@intelligentmedia.gr

Business units of Intelligent Media

Ρυθμίσεις Cookies