5 συχνά λάθη κατά την εγκατάσταση δικτύου ψηφιακής σήμανσης

5 συχνά λάθη κατά την εγκατάσταση δικτύου ψηφιακής σήμανσης

Αποφασίσατε να χρησιμοποιήσετε ως μέσο προώθησης και προβολής των προϊόντων και υπηρεσιών σας τη ψηφιακή σήμανση; Διαβάστε παρακάτω τα συχνά λάθη που παρατηρούνται και τρόπους με τους οποίους μπορείτε να τα αποφύγετε, διασφαλίζοντας έτσι τη σωστή λειτουργία του δικτύου σας, αλλά και την βέλτιστη προώθηση των προϊόντων σας.
Αρχικά, πριν ξεκινήσουμε την ανάλυση, αξίζει να αναφέρουμε ότι ένα δίκτυο ψηφιακής σήμανσης, από την αρχή -την εγκατάσταση - μέχρι και το τέλος - την προβολή του περιεχομένου-, δεν είναι μία απλή διαδικασία. Απαιτεί πολύ χρόνο και πολύ καλή οργάνωση. Μπορεί μία πιλοτική δοκιμή να είναι εύκολη και μία σχετικά απλή διαδικασία, αλλά όταν το δίκτυο αυτό μεγαλώσει τα πράγματα και οι απαιτήσεις αρχίζουν και περιπλέκονται αρκετά.

Ποια είναι όμως αυτά τα 5 συχνά λάθη κατά την εγκατάσταση δικτύου ψηφιακής σήμανσης;

Λάθος αξιολόγηση του χρόνου οργάνωσης

Δεν είναι καθόλου σπάνιο φαινόμενο μία εταιρεία να θέλει να προχωρήσει γρήγορα ένα δίκτυο ψηφιακής σήμανσης εξ’ αιτίας ενός πολύ αυστηρού deadline. Ο χρόνος όμως που χρειάζεται για τη σωστή εγκατάσταση του δικτύου αλλά και για την δημιουργία του κατάλληλου υλικού που θα προβάλλεται μέσω αυτού, χρειάζονται χρόνο (πολλές φορές μέχρι και 6 μήνες) για να γίνουν σωστά και να είναι αποτελεσματικά. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις εταιρειών που αγοράζουν έναν πολύ ακριβό εξοπλισμό, ο οποίος τελικά καταλήγει στην αποθήκη τους γιατί δεν είχε γίνει σωστό planning εξ’ αρχής.

Δεν ορίζονται τα σωστά metrics

Προσπαθήστε να αποφύγετε ένα από τα πιο κοινά και σοβαρά λάθη, ακόμα και αν σας φαίνεται ασήμαντο. Ορίστε τα metrics απόδοσης πριν ξεκινήσει η προβολή των προϊόντων. Αποφασίστε τι θέλετε να επιτύχετε πριν αποφασίσετε το περιεχόμενο που θα προβάλλετε, καθώς για παράδειγμα η αύξηση των πωλήσεων απαιτεί προβολή άλλου περιεχομένου από την αύξηση του awareness. Επίσης, αν δεν έχετε θέσει κάποια metrics, δεν θα μπορέσετε ποτέ να υπολογίσετε πρακτικά τα αποτελέσματά της καμπάνιας και της επικοινωνιακής σας στρατηγικής. Η ψηφιακή σήμανση μπορεί να χρησιμοποιηθεί και να φέρει πολύ καλά αποτελέσματα στα περισσότερα metrics που μπορεί να θέσετε, αρκεί να μπορείτε να τα μετρήσετε και να εφαρμόσετε την καταλληλότερη επικοινωνιακή στρατηγική.

Τρέξτε μία πιλοτική καμπάνια

Επειδή καμία επιχείρηση δεν επιθυμεί να σπαταλήσει χρήματα αλλά και χρόνο για κάτι το οποίο δεν θα της αποφέρει έσοδα ή δεν θα εκπληρώσει κάποιο metric που έχει θέσει, καλό είναι πάντα να υπάρχει μία πιλοτική, δοκιμαστική περίοδος, για να γίνει αντιληπτό αν η ψηφιακή σήμανση είναι κατάλληλο μέσο για το κοινό στο οποίο απευθύνεται, αλλά και πιο είναι το καταλληλότερο μήνυμα που πρέπει να προβάλλεται μέσω αυτού. Παρότι μία πιλοτική περίοδος είναι αρκετές φορές απαραίτητη, καλό είναι να μη διαρκέσει πολύ καιρό, καθώς έτσι μειώνεται και η ολοκληρωμένη επικοινωνία στο κοινό. Αν μέσα σε ένα λογικό χρονικό διάστημα, φανεί ότι δουλεύει, μην καθυστερήσετε να μεγαλώσετε και να επεκτείνετε το δίκτυο σας.

Δεν δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο περιεχόμενο που προβάλλεται

Σε καμπάνιες που έχουν φέρει πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα, 60% του budget έχει επενδυθεί στο περιεχόμενο. Αυτό αφορά αρχικά στο δημιουργικό κομμάτι του περιεχομένου που θα προβληθεί, αλλά και στη σωστή έρευνα αγοράς που γίνεται η οποία ερευνά τι είναι αυτό που επιθυμεί ο καταναλωτής να δει, ανάλογα το metric και αυτό που θέλει να επιτύχει η κάθε επιχείρηση με ένα δίκτυο ψηφιακής σήμανσης.

Παραμελείτε τη δημιουργία μίας δυνατής ομάδας

Συνήθως η απόφαση δημιουργίας δικτύου ψηφιακής σήμανσης είναι ιδέα 1-2 ατόμων. Σοφή συμβουλή, όταν το project ξεκινήσει, μην παραλείψετε να μεγαλώσετε την ομάδα σας, με άτομα που εμπιστεύεστε και είστε σίγουροι ότι γνωρίζουν πολλά γύρω από την ψηφιακή σήμανση, διασφαλίζοντας έτσι ότι θα υπάρχει πάντα μία λύση, σε οποιοδήποτε πρόβλημα και να προκύψει.
Στην Intelligent Media έχουμε όχι μόνο την εμπειρία 12 χρόνων αλλά και μία άρτια εκπαιδευμένη και εξειδικευμένη ομάδα. Στα 12 χρόνια λειτουργίας μας, μας έχουν εμπιστευθεί για περισσότερες από 150 εγκαταστάσεις δικτύων ψηφιακής σήμανσης, σε επιχειρήσεις κάθε μεγέθους. Προτεραιότητά μας είναι να αντιληφθούμε τις ανάγκες σας και να σας βοηθήσουμε να εφαρμόσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη στρατηγική σας, βασιζόμενοι στην ψηφιακή σήμανση.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Παρακαλούμε πείτε μας το όνομά σας

Παρακαλούμε πείτε μας το e-mail σας

Το τηλέφωνο πρέπει να είναι 10ψήφιος αριθμός χωρίς κενά

Εισάγετε 10ψήφιο αριθμό χωρίς κενά

Παρακαλούμε επιλέξτε το θέμα που σας ενδιαφέρει

Invalid Input

Προτεινόμενα Άρθρα

Image

Ο μεγαλύτερος πάροχος
Ψηφιακής Σήμανσης
στην Ελλάδα

Head Office

Κώστα Βάρναλη 54,
Χαλάνδρι, 15233

Επικοινωνία

+30 210.68.56.820
info@intelligentmedia.gr

Business units of Intelligent Media

Ρυθμίσεις Cookies