@sea - onboard infotainment πλατφόρμα στα πλοία των Blue Star & Superfast Ferries και Hellenic Seaways

Ενδιαφέρομαι να διαφημιστώ

Επικοινωνήστε μαζί μας

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας

Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο e-mail.

Παρακαλώ συμπληρώστε το πεδίο

Παρακαλώ εισάγετε ένα θέμα για το μήνυμά σας

Παρακαλώ εισάγετε ένα μήνυμα

Υποχρεωτικό πεδίο

Το @sea είναι μία καινοτόμα onboard infotainment πλατφόρμα, η οποία εξυπηρετεί και διαφημιστικούς σκοπούς και έχει σχεδιαστεί και αναπτυχθεί αποκλειστικά για τα πλοία Blue Star Ferries και Superfast Ferries, καθώς και αυτά της Hellenic Seaways. Σκοπός της πλατφόρμας είναι η ενημέρωση αλλά και η ψυχαγωγία των επιβατών και για το λόγο αυτό, η πλατφόρμα χαρακτηρίζεται ως infotainment platform.

@sea home - Attica Group

H πλατφόρμα @sea είναι διαθέσιμη σε όλους τους επιβάτες, οι οποίοι μπορούν να συνδεθούν σε αυτή μέσω του Wi-Fi του εκάστοτε πλοίου. Η πλατφόρμα δεν απαιτεί σύνδεση στο Internet και ο χρήστης μπορεί να πλοηγηθεί ελεύθερα σε αυτή. Η πρόσβαση στην πλατφόρμα είναι πολύ απλή καθώς γίνεται αυτόματα, με το που ο χρήστης συνδεθεί στο Wi-Fi του πλοίου. Κατ’ αυτό τον τρόπο, το ποσοστό επισκεψιμότητας είναι πολύ μεγάλο καθώς δεν «χάνεται» κάποιος χρήστης λόγω δυσκολίας σύνδεσης και εισόδου στην πλατφόρμα.

Υπηρεσίες και Παροχές

Η πλατφόρμα παρέχει στους χρήστες πληθώρα υπηρεσιών, από ενημερωτικό και ψυχαγωγικό υλικό όπως το menu των εστιατορίων και καφετεριών που στεγάζονται εντός του πλοίου μέχρι και παιχνίδια. Ο χρήστης μπορεί να βρει επίσης τον οδηγό του πλοίου στο οποίο επιβαίνει, πρακτορεία από τα οποία μπορεί να κλείσει εισιτήρια όταν φτάσει στον προορισμό του, σχέδια του πλοίου που τον ενημερώνουν για τις παροχές του πλοίου, καθώς και οδηγίες και βίντεο για την ασφάλεια των επιβατών σε περίπτωση κινδύνου.

Επίσης, ο επιβάτης που είναι συνδεδεμένος στο @sea, μπορεί να δημιουργήσει τη δική του μουσική playlist, επιλέγοντας το είδος της μουσικής και τα τραγούδια που τον ενδιαφέρουν και να ακούει, τη μουσική που του αρέσει. Επιπλέον, υπάρχει δυνατότητα κάποιος δει τον καιρό, τη θέση του πλοίου πάνω στο χάρτη και να συνδεθεί με μία κάμερα που είναι τοποθετημένη στην πρύμνη του πλοίου, έτσι ώστε να βλέπει live τι συμβαίνει, χωρίς να χρειαστεί να παραβρίσκεται εκεί.

Οι παραπάνω υπηρεσίες χωρίζονται στις εξής κατηγορίες:

 1. Web@sea: προσφέρει πρόσβαση στο Internet μέσω voucher που μπορεί να προμηθευτεί ο επιβάτης από τη reception του πλοίου
 2. Movies@sea: προσφέρει πρόσβαση σε ταινίες με την αγορά voucher από τη reception του πλοίου
 3. Games@sea: προσφέρει ελεύθερη πρόσβαση σε παιχνίδια που ο χρήστης μπορεί να παίξει από το smartphone, το tablet ή το laptop του
 4. Info@sea: παρέχει ένα σύνολο πληροφοριών σχετικά με τα πλοία των Blue Star και Superfast Ferries και Hellenic Seaways. όπως, οδηγό πλοίου, μενού εστιατορίων, χαρακτηριστικά των πλοίων, κεντρικούς πράκτορες, SeaSmiles loyalty card, χάρτες λιμανιών, σχέδια πλοίων, οδηγίες ασφαλείας, προορισμούς πλοίων
 5. Live@sea: παρέχει ένα σύνολο live πληροφοριών, χρήσιμων για του επιβάτες των πλοίων όπως, δεδομένα καιρού, web live feed από την πρύμνη του πλοίου, τη θέση του πλοίου σε χάρτη, headlines ειδήσεων
 6. Chat@sea: δίνει τη δυνατότητα δωρεάν δημιουργίας chat rooms, μέσω των οποίων οι επιβάτες μπορούν να συζητούν με άλλους επιβάτες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού
 7. Music@sea: δίνει τη δυνατότητα δωρεάν ακρόασης επιλεγμένων μουσικών genres σε μορφή streaming.

@sea music - Attica Group

Η πλατφόρμα ακολουθεί την τάση του Bring Your Own Device (BYOD), καθώς η μόνη προϋπόθεση για να συνδεθεί ο χρήστης σε αυτή, είναι να διαθέτει δική του κινητή συσκευή, όπως smartphone, tablet ή laptop.

Δυναμική διαφημιστική προβολή

Η πλατφόρμα @sea είναι μια εξαιρετική λύση και επιλογή όχι μόνο για τους επιβάτες του πλοίου, αλλά και για τους διαφημιζόμενους. Ο μεγάλος αριθμός επιβατών (6,2 εκατομμύρια ανά έτος) ο οποίος επισκέπτεται την πλατφόρμα, είναι πολύ ελκυστικός για την επιχείρηση που θέλει να προωθηθεί. Για το λόγο αυτό έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση και στο διαφημιστικό κομμάτι της πλατφόρμας, επιτρέποντας στους διαφημιζόμενους ποικίλους τρόπους προώθησης, όπως την τοποθέτηση προωθητικών banners, τα οποία εμφανίζονται στους χρήστες που είναι συνδεδεμένοι στην πλατφόρμα. Επιπλέον, παρέχεται η δυνατότητα ανάπτυξης διαδραστικών ενεργειών, όπως διαγωνισμοί, surveys και mobile couponing.

Μετά το τέλος της κάθε καμπάνιας, η Intelligent Media, παρέχει αναλυτικά αποτελέσματα στον διαφημιζόμενο, μέσω μίας custom made πλατφόρμας analytics, η οποία εγγυάται ακριβή αποτελέσματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διαφημιζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να εξειδικεύσουν την καμπάνια τους ανά πλοίο, αλλά και να επιλέξουν πλοία στα οποία θα τρέξει η καμπάνια, παρέχοντας τους έτσι μεγαλύτερη στόχευση και αποτελεσματικότητα.

Η πλατφόρμα @sea είναι ένα εξαιρετικό μέσω προώθησης όχι μόνο επειδή δίνει τη δυνατότητα πολύ συγκεκριμένης στόχευσης κοινού και custom made ενεργειών αλλά κυρίως λόγω του 6.2 εκατ. επιβατών που επιλέγουν τα πλοία Blue Star, Superfast και Hellenic Seaways, με μεγάλο χρόνο αναμονής που ξεπερνά τις 4,5 ώρες ανά επιβάτη.

Ένα ακόμα μεγάλο προτέρημα που η πλατφόρμα προσδίδει στον διαφημιζόμενο, είναι ότι τα πλοία της Attica Group, δεν περιορίζονται μόνο σε δρομολόγια εντός Ελλάδος, αλλά πραγματοποιούν δρομολόγια και στο εξωτερικό αυξάνοντας έτσι την αναγνωσιμότητα του brand σας.

Πως μπορείτε να διαφημιστείτε;

Banner: Παρέχεται η δυνατότητα προβολής μέσω banner σε θέσεις του layout της υπηρεσίας @sea. Διαστάσεις 728x90 και 300x250. Η προβολή μπορεί να γίνει σε όλη την υπηρεσία, σε επιλεγμένα sections ακόμα και σε συγκεκριμένα πλοία.

Λόγω απουσίας σύνδεσης στο Internet, το banner είναι clickable και οδηγεί σε μία σελίδα που παρέχεται εντός της πλατφόρμας @sea, με σκοπό την ανάπτυξη περιεχομένου σχετικού με το διαφημιστικό banner. Η πλατφόρμα αυτή μπορεί να περιέχει κείμενο, φωτογραφίες και videos ή ακόμα και να οδηγεί σε ένα pdf προσφορών, καταλόγου κλπ, το οποίο θα μπορεί ο κάθε χρήστης να κατεβάσει στη συσκευή του και να ανατρέξει πάλι όποτε αυτός επιθυμεί.

Pop-up Banner: Παρέχεται η δυνατότητα προβολής μέσω pop-up banner διαφόρων διαστάσεων σε όλο το εύρος της υπηρεσίας ή σε επιλεγμένα sections αυτής.

Λόγω απουσίας σύνδεσης στο Internet, το pop-up banner είναι clickable και οδηγεί σε μία σελίδα που παρέχεται εντός της πλατφόρμας @sea με σκοπό την ανάπτυξη περιεχομένου σχετικού με το διαφημιστικό banner. Η πλατφόρμα αυτή μπορεί να περιέχει κείμενο, φωτογραφίες και videos ή ακόμα και να οδηγεί σε ένα pdf προσφορών, καταλόγου κλπ το οποίο θα μπορεί ο κάθε χρήστης να κατεβάσει στη συσκευή του και να ανατρέξει πάλι όποτε αυτός επιθυμεί.

@sea banners - Attica Group

Microsite: Παρέχεται η δυνατότητα να γίνει ανάπτυξη ενός microsite μέσα στην πλατφόρμα @sea. Σε αυτό, μπορεί ο χρήστης να εισέλθει αφού κάνει click σε ένα banner ή σε ένα pop-up banner.

Το microsite, μπορεί να παρέχει γενικές πληροφορίες στον επιβάτη (π.χ προσφορές, κατάλογος, νέα προϊόντα) και να είναι σε όλα τα πλοία το ίδιο. Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα ανάπτυξης ενός microsite, προσαρμοσμένου στο κάθε πλοίο και στον κάθε προορισμό στην περίπτωση που επιθυμείτε πιο στοχευμένη διαφημιστική προβολή σας σε ένα ή περισσότερους συγκεκριμένους προορισμούς.

Το microsite μπορεί να είναι πληροφοριακό και ενημερωτικό, αλλά μπορεί επίσης να αποτελεί και μέρος διαγωνισμού ή προωθητικής ενέργειας. Μέσω του microsite μία επιχείρηση μπορεί να συλλέξει emails ή άλλα στοιχεία των χρηστών που το επισκέφθηκαν, έτσι ώστε να έχει τη δυνατότητα να επικοινωνήσει ξανά μελλοντικά μαζί τους σχετικά με άλλες ενέργειές της.

Παιχνίδι: Παρέχεται η δυνατότητα να γίνει η ανάπτυξη ενός branded παιχνιδιού. Το παιχνίδι μπορεί να είναι απλά ένα παιχνίδι, αλλά μπορεί επίσης να αποτελεί και ένα είδος διαγωνισμού ή προωθητικής ενέργειας. Τα παιχνίδια αποτελούν στο κομμάτι της ψυχαγωγίας, ένα section με μεγάλη επισκεψιμότητα, καθώς ο επιβάτης του πλοίου μπορεί να περάσει εύκολα την ώρα του.

Στην περίπτωση αυτή, ο επιβάτης μπορεί όχι μόνο να χαλαρώσει και να παίξει, αλλά μπορεί επίσης να συμμετάσχει σε ένα διαγωνισμό ή απλά με τη συμμετοχή του στο παιχνίδι να κερδίζει εκπτωτικά κουπόνια, έκπτωση ή πόντους, ανάλογα με το concept της ενέργειας.

Παρέχεται και εδώ, η δυνατότητα συλλογής στοιχείων (π.χ e-mail) για μελλοντική επικοινωνία.

Μουσική: Η υπηρεσία music@sea δίνει τη δυνατότητα δωρεάν ακρόασης επιλεγμένων μουσικών genres σε μορφή streaming. Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει τη μουσική του και να φτιάξει playlists με τα αγαπημένα του τραγούδια.

Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει η δυνατότητα playback ηχητικού προωθητικού μηνύματος (ήδη υπάρχον Ρ/Φ ή ακόμα και προσαρμοσμένο ηχητικό μήνυμα στο κάθε πλοίο) πριν την έναρξη λειτουργίας της υπηρεσίας Ο χρήστης, για να ακούσει τη μουσική που επιθυμεί, θα πρέπει πρώτα να ακούσει ολόκληρο το προωθητικό μήνυμα.

Καιρός: Η υπηρεσία live@sea παρέχει ένα σύνολο live πληροφοριών, χρήσιμες στους επιβάτες των πλοίων. Σε αυτή την κατηγορία κατατάσσεται και ο καιρός, καθώς ενημερώνεται αυτόματα για οποιαδήποτε αλλαγή.

Ο χρήστης, εν ώρα του ταξιδιού, μπορεί να μπει και να ενημερωθεί για τον καιρό σε συγκεκριμένους, μεγάλους προορισμούς.

@sea weather - Attica Group

Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να τοποθετηθεί ένα banner το οποίο θα στοχεύει αποκλειστικά τους επισκέπτες του καιρού με ένα έξυπνο λογοπαίγνιο, το οποίο θα κινήσει την περιέργεια των επισκεπτών έτσι ώστε να το πατήσουν και να κατευθυνθούν σε μία προωθητική σελίδα του διαφημιζόμενου.

Οι επιλογές διαφήμισης που αναφέρθηκαν παραπάνω, είναι ενδεικτικές. Στην περίπτωση που θέλετε να προωθήσετε την επιχείρησή σας στην πλατφόρμα @sea αλλά αναζητείτε κάποια άλλη υπηρεσία, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Με αυτό τον τρόπο, θα αντιληφθούμε τις ανάγκες τις επιχείρησής σας και θα σας προτείνουμε περισσότερους τρόπους προβολής, ανάλογα με τη διαφημιστική σας ανάγκη.

Τα business units της Intelligent Media

 • idcs
 • babyzone
 • CareHub
 • Digital Doctor
 • meteofarm.gr

Intelligent Media-logo

Κώστα Βάρναλη 54 Χαλάνδρι, 15233
T: 210.68.56.820
E: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μην χάσετε τις τελευταίες ενημερώσεις!
Συνδεθείτε μαζί μας.

facebook f   twitter f   linkedin f   youtube f

Intelligent Media map
Onboard infotainment πλατφόρμα @sea