Τι είναι η ψηφιακή σήμανση (digital signage)

Τι είναι η ψηφιακή σήμανση

Η Ψηφιακή Σήμανση (digital signage) αποτελεί έναν τομέα outdoor media, ιδιαίτερα αναπτυσσόμενος την τελευταία δεκαετία. H Ψηφιακή Σήμανση από την Intelligent Media εξασφαλίζει υψηλή αποδοτικότητα και προβολή του περιεχομένου σας. Το Digital Signage βασίζεται στη χρήση ψηφιακών οθονών, βασισμένων σε διάφορες τεχνολογίες προβολής.  Εγκαταστάσεις digital signage συναντώνται τόσο σε δημόσιους (σταθμοί τρένων, αεροδρόμια, κ.λ.π.),  όσο και σε ιδιωτικούς  χώρους (εταιρικά κτίρια, κλινικές, πανεπιστήμια, καταστήματα λιανικής, κ.λ.π.).

Ο χειρισμός των εγκατεστημένων οθονών προβολής γίνεται με τη βοήθεια PCs, οι οποίοι χρησιμοποιούν εταιρικά δίκτυα ή το Internet για να αποστέλλουν νέο περιεχόμενο, προγράμματα προβολής, κ.λ.π.  Υπάρχουν βέβαια και υλοποιήσεις δικτύων Ψηφιακής Σήμανσης, οι οποίες είναι αυτόνομες (stand-alone), και στις οποίες η ανανέωση του περιεχομένου γίνεται με χειροκίνητα μέσα (USB sticks, storage cards, κ.λ.π.).  Όταν ένα δίκτυο βρίσκεται σε ένα ορισμένο και μεμονωμένο χώρο, η επιλογή αυτή είναι δυνατόν να είναι κατάλληλη, στερώντας όμως και πάλι την αμεσότητα στην αλλαγή του περιεχομένου.  Όταν όμως το δίκτυο εκτείνεται σε πολλαπλές τοποθεσίες, όπως συμβαίνει στα περισσότερα σύγχρονα δίκτυα Digital Signage, τότε η λύση αυτή είναι ιδιαίτερα κοστοβόρα όσον αφορά την αλλαγή του περιεχομένου και το εν λόγω κόστος υπερκαλύπτει σε σύντομο χρονικό διάστημα την επένδυση για την αγορά λογισμικού και εξοπλισμού κεντρικής διαχείρισης.

Ψηφιακή σήμανση (digital signage) και διαφήμιση

Η έλευση των τεχνολογιών του Digital Signage, επέτρεψε παγκοσμίως, αλλά και στην Ελλάδα, την ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών μοντέλων, τα οποία βασίζονται στην εκμετάλλευση -κυρίως - στεγασμένων δημόσιων ή ιδιωτικών χώρων για την ανάπτυξη διαφημιστικών εφαρμογών, δίνοντας έτσι το έναυσμα για το Advertising Signage.  Μέσω αυτών των εφαρμογών, οι διαφημιζόμενοι βρήκαν την ευκαιρία να πλησιάσουν με μεγάλη στόχευση το κοινό που τους ενδιαφέρει ή να πλησιάσουν μεγάλες μάζες κοινού σε σημεία όπου πριν ήταν αδύνατον να το πετύχουν.

Εκτός της διαφημιστικής εκμετάλλευσης, ένα επιχειρηματικό μοντέλο που έχει αναπτυχθεί είναι η ολοκληρωμένη παροχή προϊόντων και υπηρεσιών προς πελάτες που ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη ενός ιδιωτικού δικτύου Ψηφιακής Σήμανσης (Corporate Digital Signage), μέσω του οποίου μπορούν να προωθήσουν τα δικά τους προϊόντα ή υπηρεσίες ή να εκμεταλλευτούν το δίκτυο για τη διαφημιστική προβολή προϊόντων προμηθευτών τους (π.χ. super markets) για να αποκομίσουν διαφημιστικά έσοδα.

Δυναμικό περιεχόμενο Ψηφιακής Σήμανσης από την Intelligent Media

Η Ψηφιακή Σήμανση έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα έναντι της στατικής σήμανσης και αυτό είναι η ευκολία αλλαγής του περιεχομένου, καθώς επίσης και η δυνατότητα προβολής κινούμενων εικόνων, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα προβολής περιεχομένου ανάλογα με την ώρα της ημέρας και τη σύνθεση του κοινού.  Το προβαλλόμενο περιεχόμενο μπορεί να αλλάζει ακόμα και διαδραστικά (μέσα από ερεθίσματα που παρέχει το κοινό ή άλλους εξωτερικούς παράγοντες).

Αυξήστε το ROI της επιχείρησή σας

Είναι σημαντικό να γίνει κατανοητό ότι η υιοθέτηση λύσεων Digital Signage, μέσω της σωστής χρήσης, είναι δυνατό να αποφέρει πολύ μεγαλύτερη απόδοση της επένδυσης (ROI - Return on Investment) σε σχέση με την στατική σήμανση.

 

Θέλετε μία προσφορά; Μιλήστε μας

Αν οποιαδήποτε στιγμή προχωρήσατε στην κατασκευή ενός δικτύου Digital Signage και τα αποτελέσματα δεν είχαν ποτέ την απόδοση που αναμένατε λόγω κακού σχεδιασμού, υλικών ή υποστήριξης, η Intelligent Media είναι δίπλα σας για να δώσει και πάλι ζωή και αξία στο δίκτυο σας. Μπορείτε να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώνοντας την ακόλουθη φόρμα ενδιαφέροντος και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας με σκοπό να σας προτείνουμε την καλύτερη δυνατή λύση ψηφιακής σήμανσης που ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Φόρμα επικοινωνίας Lead για ψηφιακή σήμανση

Όνομα(*)
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας

Το e-mail σας(*)
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο e-mail.

Το τηλέφωνό σας(*)
Συμπληρώστε τον 10ψήφιο τηλεφωνικό σας αριθμό

Τα business units της Intelligent Media

  • idcs
  • babyzone
  • CareHub
  • Digital Doctor
  • meteofarm.gr

Intelligent Media-logo

Κώστα Βάρναλη 54 Χαλάνδρι, 15233
T: 210.68.56.820
E: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μην χάσετε τις τελευταίες ενημερώσεις!
Συνδεθείτε μαζί μας.

facebook f   twitter f   linkedin f   youtube f

Intelligent Media map
Ψηφιακή σήμανση