Λογισμικό ψηφιακής σήμανσης (Digital signage software)

OmniSpot λογισμικό ψηφιακής σήμανσης

Τα σύγχρονα έργα ψηφιακής σήμανσης υποστηρίζονται από εξειδικευμένο λογισμικό, το οποίο αναλαμβάνει τη σχεδίαση, διανομή, έλεγχο λειτουργίας και αναπαραγωγή του επιθυμητού περιεχομένου.  Ένα κλασικό λογισμικό ψηφιακής σήμανσης αποτελείται από τις εξής υπομονάδες, αν και υπάρχουν και άλλες διατάξεις:

Designer: Αποτελεί εκείνο το τμήμα το λογισμικού, μέσω του οποίου γίνεται ο σχεδιασμός του περιεχομένου.  Το λογισμικό αυτό έχει τη δυνατότητα διαίρεσης της οθόνης σε περιοχές επιθυμητού μεγέθους και στην ενσωμάτωση σε κάθε μία από αυτές τις περιοχές του επιθυμητού περιεχομένου.  Ανάλογα με τον τύπο της περιοχής μπορούμε να αναπαράγουμε videos, φωτογραφίες, animations, δεδομένα καιρού, δεδομένα από RSS feeds ή από στατικές βάσεις δεδομένων, μουσική, κ.α.  Για κάθε περιοχή υπάρχει η δυνατότητα χρονοπρογραμματισμού του περιεχομένου (scheduling).

Network manager: Η συγκεκριμένη υπομονάδα λογισμικού έχει ως αντικείμενο την αποστολή των δεδομένων, όπως αυτά έχουν μορφοποιηθεί από την Designer υπομονάδα, προς τις επιθυμητές απομακρυσμένες μονάδες αναπαραγωγής (players).  Ο Network manager, στις περισσότερες περιπτώσεις, έχει και τη δυνατότητα παρακολουθησης της κατάστασης λειτουργίας των απομακρυσμένων players (monitoring). Τόσο ο Designer όσο και ο Network manager, βρίσκονται εγκατεστημένοι σε κάποιο διαχειριστικό κέντρο, από όπου και γίνεται η διαχείριση του προβαλλόμενου περιεχομένου και της λειτουργίας των απομακρυσμένων players.

Player: Το module αυτό του λογισμικού εγκαθίσταται σε PCs τα οποία βρίσκονται στα σημεία εγκατάστασης ενός δικτύου ψηφιακής σήμανσης. Το μέρος συτό του λογισμικού είναι υπεύθυνο για την ορθή αναπραγωγή του περιεχομένου όπως αυτό έχει σχεδιαστεί από τον Designer και αποσταλεί από τον Network manager.  Η έξοδος του PC στο οποίο βρίσκεται εγκατεστημένο το Player software, συνδέεται με μία ή περισσότερες οθόνες προβολής στο συγκεκριμένο σημείο εγκατάστασης.

Μία απεικόνιση της τοπολογίας ενός τυπικού δικτύο digital signage δίνεται στην ακόλουθη εικόνα:

network setup small

Τα χαρακτηριστικά και οι δυνατότητες των διάφορων software που είναι διαθέσιμα στην αγορά διαφέρουν ανάλογα με το κόστος απόκτησης και λειτουργίας.

Η Intelligent Media λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες της αγοράς για μία οικονομική και αποτελεσματική λύση, προχώρησε στην κατασκευή της πλατφόρμας λογισμικού ψηφιακής σήμανσης με την επωνυμία "OmniSpot".  Περισσότερα για το "OmniSpot" και τα πλεονεκτήματά του μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Digital Signage FAQ

Δείτε τις απαντήσεις σε μερικά συχνά ερωτήματα.

Τα business units της Intelligent Media

  • idcs
  • babyzone
  • CareHub
  • Digital Doctor
  • meteofarm.gr

Intelligent Media-logo

Κώστα Βάρναλη 54 Χαλάνδρι, 15233
T: 210.68.56.820
E: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μην χάσετε τις τελευταίες ενημερώσεις!
Συνδεθείτε μαζί μας.

facebook f   twitter f   linkedin f   youtube f

Intelligent Media map
Λογισμικό ψηφιακής σήμανσης (Digital Signage software)